Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ZLATOMIR MARKOVIĆ OPET DIREKTOR DEČJE USTANOVE

3.422

Kada je Zlatomir Marković prvi put imenovan za direktora Dečje ustanove  „Milica Nožica“ u Valjevu, malo ko je verovao da će izgurati pun mandat.

Poljuljani odnosi u kolektivu, nepoverenje jednog broja zaposlenih,  nezadovoljstvo roditelja zbog premeštanja vaspitača iz jednog u drugi  vrtić kao i mediji koji su bili na drugoj strani.

Međutim, Marković je uspeo da posle izvesnog perioda povrati poverenje  zaposlenih odličnom organizacijom ustanove, podizanjem vaspitno  obazovnog rada na viši nivo edukacijom vaspitaca, uvođenjem međunarodnih  standarda u pripremi dečjih obroka a vidne rezultate postigao je i u  opremanju vrtića i traženju adekvatnog prostora za prijem dece koja su  ostala van obdaništa.

U sve ove činjenice uverio se i ministar prosvete, nauke i tehnološkog  razvoja Mladen Šarčević prilikom nedavne posete valjevskim obdaništima.

Zlatomir Marković mogao je već tada da nastavi i drugi mandat na mestu  direktora Dečje ustanove „Milica Nožica“, ali se moralo čekati  izjašnjavanje kolektiva, Upravnog odbora, izborne komisije. Ministar je  opet bio prijatno  iznenađen. Od 355 zaposlenih za Markovića, kao  jedinog kandidata koji je ispunjavao uslove, glasalo je 305 ili 86 odsto  članova kolektiva.

Nije bilo dileme oko izbora. Marković je i drugi put direktor a mandat  mu teče od 25. novembra ove godine.

On je sada među najstabilnijim direktorima javnih preduzeća a zaposleni  i roditelji se slažu da je to dobro za valjevske mališane jer je  obezbeđen kontinuitet za ambiciozne planove daljeg unapređenja dečje  ustanove.

 

-Od 708 molbi pozitivno smo rešili 350. Ako nova Šesta škola dobije  upotrebnu dozvolu, mogli bi potom vrlo brzo da primimo svu decu u  vrtiće. Ne odustajemo od dogradnje „Bambi-ja“. Projekat vredan milion i  po evra predali smo Ministarstvu i očekukemo pozitivan odgovor.

Dogradnjom „Bambi-ja“ nebi više iznajmljivali prostorije „Mihajla  Stupara“ koje koštaju grad Valjevo jer se plaća zakup, naglašava  direktor Marković.

On želi u novom mandatu da dodatno opremi i Centralnu kuhinju, nabavkom  termo portova za distribuciju hrane i da uvede nove visoke standarde  kvaliteta u taj pogon dečje ustanove.

Podseća da sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovicem ima  dobru saradnu i zato očekuje realizaciju važnih projekata.

U devet vrtića u gradu i dva u selu ukupno je zbrinuto preko dve i po  hilade dece.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.