Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

STRUJA MEĐU MUZIČARIMA

1.130

Pored Vlade Tadića i Voje Ravnića, od ubskih glumaca amatera, članova pozorišta „Raša Plaović“, u televizijskim serijama i filmovima snimanim u tom mestu, najzapaženije uloge pripale su Zoranu Savkoviću Struji. Imao je desetak uloga za tri godine snimanja serijala.

U „Kamiondžijama“ nezaboravna je njegova gluma u orkestru „Zauvek mladi“ sa Vlastom Vlaisavljevićem i Jovom Radovanovićem uz vokalni nastup Tike Stanića sa pesmom „Moj živote“. U istoj seriji zapažena je bila i njegova uloga portira sa Žićom i Bajom.

Glumio je seljaka u seriji „Branilac“ a u „Radio Milevi“ pripala mu je igrana uloga švercera ženske garderobe. I tu je pokazao sva glumačka umeća stečena u proteklih 50 godina na daskama ubskog amaterskog pozorišta „Raša Plaović“.

-Nisam ni pretpostavljao koliko su  moćne serije na RTS-u. Nema ko me tih dana nije zvao od poznanika. Kad se emituje epizoda u kojoj ja igram, sutradan i narednih desetak dana ne izlazim u grad. Svi bi nešto da pitaju, da čestitaju. Imam utisak da ceo Ub gleda serije. Postao sam više popularan sa desetak tv uloga nego igrajući 50 godina u ubskom pozorišu, objašnjava u šali Zoran Savković.

Pola veka glumačkih ostvarenja u pozorištu, na filmu i tv serijama obeležiće ove godine i nema sumnje da će Ub tada ponovo biti stecište velikog broja filmskih radnika Srbije.

LA.R.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.