Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

TEŠNJARSKE VEČERI DOSLEDNE TRADICIJI

2.515

Večeras u Valjevu počinje i trajaće deset dana letnji festival  „Tešnjarske večeri“.

Sedamdeset različitih programa, sa sedam koncerata, namenjeni su svim  uzrastima Valjevaca ali i njihovim gostima koji na festival dolaze čak  iz inostranstva.

-Festival je umetničkog i zabavnog karaktera. Spoj pozorišta, filma,  književnosti i likovnog stvaralaštva. Dosledan svojoj tradiciji,  ocenjuju u Savetu „Tešnjarskih večeri“.

Grad je izdvojio deset miliona dinara za festivalske programe. Najviše  će koštati koncerti: Maje Berović, „Divljeg kestena“, „Pilota“, Adila i  Bilje Krstić i njenog orkestra „Bistrik“.

Veoma zanimljivim čine se prateći sadržaji, kao na primer regata na  Kolubari, izložba jedrilica, priprema lovačkog gulaša i podsećanje na  stari valjevski korzo.

Festivalsku atmosferu upotpunice vatromet prilikom svečanog otvaranja  kao i prodajne izložbe u centru grada. Radno vreme ugostiteljskih  objekata u Tešnjaru biće produženo za dva sata.

Zanimljivo je da će u dane festivala nivo Kolubare biti podignut  zahvaljujući akumulaciji „Rovni“ a zbog održavanja regate i vizuelne  slike u tom delu grada.

„Tešnjarske večeri“, lepa valjevska kulturno-turistička i privredna  manifestacija, odvijaće se na četiri lokacije: na platou Doma kulture, u  letnjoj bašti Doma vojske, na keju Kolubare i na Gradskom trgu.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.