Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

DOBRA PRODAJA VALJEVSKIH PIVA

2.821

U „Valjevskoj pivari“ zadovoljni su prodajom svojih proizvoda. Zbog novonastale situacije sa korona virusom sezona protiče bez manifestacija, slavskih i drugih porodičnih okupljanja i  bez većih poseta u ugostiteljskim objektima, ali i pored toga, u julu potražnja za valjevskim pivima povećana je za 3,2 od sto u odnosu na isti period prošle godine. Očekivanja su bila daleko veća ali zbog pojave pandemije izostali su tradicionalni skupovi na kojima se u letnjem periodu najviše konzumiraju valjevska piva, pa nije postignuta rekordna prodaja.

– Moramo biti zadovoljni ostvarenom prodajom u novonastalim uslovima. Nastojimo da zadržimo kvalitet, jedinstvenost i prepoznatljivost naših piva. Važno nam je da kupci sve to prepoznaju uz podsećanje da valjevska piva proizvodimo po tradicionalnoj srpskoj tehnologiji uz korišćenje izvorske vode koju dobijamo sa vrela Paklje. Protiv krize borimo se i modernizacijom fabričkih postrojenja. Pored nove linije za otakanje piva koja je u punoj upotrebi modernizovaćemo fermentore, tankove i nabavićemo nove kotlove za paru. Već naredne godine imaćemo mogućnosti za veću i lakšu proizvodnju piva- ističe Zoran Božić, zamenik direktora „Valjevske pivare“.

Najbolje prodavana piva u marketima su u pakovanjima od 2 litra i limenke, a u trgovačkim radnjama, naročito na seoskom području, najtraženije je pivo u standarnoj flaši od pola litra. Slabije su, iz već navedenih razloga, išla točena piva.

U prodaji, i to na valjevskom tržištu, prednjače trgovine „Karađorđe“ i „Europrom“.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.