Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

LAJKOVČANI ZA PRAZNIKE UREDILI KOLUBARU

1.821

Velikom ekološkom akcijom „Gradske čistoće“ Lajkovac, očišćene su obale Kolubare pored te varoši. Lajkovčani će sada uživati u prirodi pored čuvene reke. Uređeno je oko dva kilometra obala Kolubare kod Jolića vodenice i etno naselja sa 150 kuća.

Akcija je izvedena pred Veliki petak, kada se već osećala praznična atmosfera u Lajkovcu.

Gradskoj čistoći, koja je ovom prilikom pokazala moćnu opremu za komunalne poslove, u svemu su pomogli: Ekološko društvo „Kolubara“, rafting klub, planinari društva „Ćira“ i društveno odgovorne firme „Iva agrar“ i „Borvek“.

-Nismo ni pretpostavljali koliko je samo otpadnog materijala bilo pored reke. Sada kada smo prostor lepo uredili, nadamo se da će podstaći Lajkovčane da još veću brigu posvete svojoj reci, kaže Mika Ivković, predsednik Ekološkog društva.

-Želeli smo da podignemo svest naših građana o značaju čiste životne sredine i naročito uređenih obala Kolubare kod Jolića vodenice i etno naselja. Namera je da svake godine organizujemo slične akcije i uvek u „pomoć“ pozovemo najmlađe da simbolično zasade po neko drvo, kao što su sada predškolci i osnovci zasadili tri lipe, ističe Bojan Bogdanović, direktor „Gradske čistoće“ u Lajkovcu.

-Lokalna samouprava će dodatno urediti obale Kolubare. U planu je izgradnja infrastrukturnih objekata koji će boravak u prirodi, pored Kolubare, učiniti još atraktivnijim, obećava Andrija Živković, predsednik opštine.

Ekološka akcija na obalama Kolubare protekla je u znaku dobre organizacije. Okupila je veliki broj učesnika, koji su bili vredni i za jedan dan uspeli da urede priobalje svoje reke.

Lajkovčani od ranije vole da izađu na obale Kolubare i uživaju u njenim lepotama, naročito u letnjim mesecima.

LA.R.

 

 

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.