Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

POSLE GODINU DANA DOM“KOLUBARA OMNI PREMIUM“ PRAVA EVROPSKA PRIČA

4.104

Posle godinu dana rada valjevski Dom „Omni premium“ pokazao se kao projekat sa jasnom  vizijom jednog od najuspešnijih privrednika i vizionara u Srbiji  Teodosija Krstića.  Prvi je pružio Srbiji najbolji i najkvalitetniji dom za lica kojima je potrebna dodatna nega.

Iako u proteklih godinu dana kapaciteti nisu bili popunjeni zbog epidemiološke situacije u Srbiji izazvane virusom COVID-19, u domu su sasvim zadovoljni poslovanjem. Korisnici su iz gradova širom Srbije. Stalna su interesovanja  za smeštaj novih lica ali mnogi čekaju poboljšanje epidemioloških uslova u zemlji. Sve to potvrđuje potrebu i opravdanost gradnje  ove jedinstvene ustanove u Valjevu i Srbiji.

 -Ideja je dugo postojala ali je bilo neophodno da se slože sve kockice i da to bude jedna prava evropska priča. Dom  „Kolubara OMNI premium“ je po svemu poseban i jedinstven. Ne samo Valjevu već i Srbiji je bio potreban dom za lica kojima je neophodna dodatna nega a koji će ispuniti sve evropske standarde. Moja poslovna saradnica Eva Maria Rothe  pomogla mi je da zajedničkim znanjem i iskustvom  postavimo ovaj projekat na najviši mogući nivo. Implementirali smo evropski pristup rada u domu- objašnjava Teodosije Krstić.

Ne plaši se konkurencije budućeg staračkog doma u Gradcu. Planira da gradi sličan dom u Evropi.

– Starački dom u Gradcu ima sasvim drugu namenu i druge kategorije korisnika. Mi ostajemo dosledni evropskim standardima rada. Planiram da gradim još jedan takav dom u Nemačkoj. Pokazalo se da je to investicija za budućnost, sa jasnom vizijom, ocenjuje Krstić.

„Kolubara OMNI premijum“, na levoj obali Kolubare, je prelep i funcionalan objekat koji može da udomi do 100 korisnika kojima je na raspolaganju kvalitet usluge na evropskom nivou. Pored 2 apartmana i 50 savremeno opremljenih soba od kojih većina gleda na Kolubaru, dom ima centralnu i na svakom spratu pomoćnu kuhinju, lekarske ordinacije, podzemnu garažu, sportske sale, podno grejanje a plafonsku rashladu. Zanimljivo je da na celoj krovnoj konstrukciji urađena velika terasa- ekološka oaza sa pogledom na grad i Valjevske planine. Lepotu kompleksu daje parterno uređenje, sa stazama za šetnju, velikom fontanom i malim parkom.

-Naši korisnici spadaju u veoma osetljivu populaciju i zato je najbitnije da se osećaju voljeno i prihvaćeno od strane zaposlenih. Tim doma prošao je kroz specijalne treninge i naše poslovanje se strogo odvija po evropskom konceptu. Fokusirani smo na svakog klijenta individualno i svakom od njih pristupamo shodno zdravstvenom stanju, potrebama, željama, intresovanjima. Biografija svakog klijenta je najbitnija stavka. Naš socijalni radnik kao i čitav tim ima obavezu da primeni evropski koncept u poslovanju. Iz biografije klijenta se dobijaju odgovori na sva pitanja i na osnovu biografije se formiraju sve njihove aktivnosti, dnevne, nedeljne, mesečne i godišnje. Naš cilj je da unapreimo korisnika i da stimulišemo njegove mogućnosti da sam obavlja aktivnosti. Ili da bar pokuša. Da se oseti da može uz malu pomoć ili bez pomoći drugog lica. Pođite od sebe, kako bi ste se osećali da ne možete da ustanete iz kreveta ili da ne možete samostalno da hodate, da jedete, da idete u toalet ili da se igrate sa vašom decom, unucima a do skora ste mogli?! Nije lep osećaj, zar ne !? Svako od nas bi želeo bar da pokuša, da se oseti korisnim, naglašava Krstić.

Najsavremeniji dom po evropskom standardu Teodosije Krstić, vlasnik kompanije INGRAP OMNI osmislio je je posle sagledavanja stanja u našim staračkim domovima. Tražio je pogodan smeštaj za svoje roditelje. Nije pronašao ni približne uslove kakve je želeo. Zato, posle obilaska nekih staračkih zdanja širom Evrope, u Valjevu izgradio Dom „Kolubara OMNI premium“.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.