Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

PRIMERNA ULICA SA PUNO DECE

6.501

Srpska porodica u proseku ima dvoje dece. Nažalost, u današnje  vreme  prava je retkost da bračni parovi imaju više od tog broja  mališana. Samim tim, ulice,  naselja i gradovi, su sve manji po broju stanovnika.

Mnogo pre mera Vlade Srbije o populacionoj politici, koje zvanično stupaju na snagu početkom jula, značajan broj roditelja u ljiškoj ulici Svetog vladike Nikolaja, odlučili su da imaju troje pa čak i petoro dece. Na samo 300 metara kolika je dužina ove ulice, žive čak 34 mališana, dok se još jedna beba očekuje tokom leta. Četri porodice u ovoj ulici imaju troje dece a jedna petoro mališana. Dosta je i onih koji su pred samim brakom tako da se očekuju nove prinove.

Ulica vladike Nikolaja u Ljigu tako često podseća na dečji vrtić. U njoj su brojne igračke, bicikli i lopte, koje često ostanu zaboravljene. U dane vikenda još je više dece  jer dolaze u familijarne posete. Dečija graja i buka koju prave dok se igraju, retko kome smeta. Na početku ulice je parkić u kojem provode najviše vremena. Na ljuljaške i klackalice, čeka se u redu.

Pre tridesetak godina broj dece je bio još veći. Tako je već decenijama ovo najveselija i najlepša ulica u Ljigu. Sigurno ce takva  i ostati s obzirom na to da se u njoj broj žitelja stalno povećava.

Andrijana Srećković

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.