Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ČAROBNJAK OD MALIH NOGU

Svet magije

4.543

„Knjiga za male čarobnjake“ koju će naći u novogodišnjem paketiću, po povratku sa rekreativne nastave na Gučevu, pokrenula je maštu i čudna razmišljanja Bojana Bogdanovića, tada učenika petog razreda osnovne škole u Lazarevcu.

Često je dolazio u Valjevo kod familije. U jednoj valjevskoj knjižari slučajno je ugledao “ 205 trikova“ Vidosava Djordjevića, našeg najstarijeg madjioničara. Biće to prelomni trenutak u njegovom životu. Kupovinom knjige definitivno će zakoračiti u svet magije.

Već u sedmom razredu potpuno je opsednut magijom. Otpočeće samostalne nastupe na dečjim proslavama u Lazarevcu, Valjevu i okolnim mestima. Njegovi nastupi su praćeni emocijama oduševljenja. Bojan je postao tražen širom Srbije.

Još kao srednjoškolac imao je 300 nastupa godisnje. Više nije zavisio od roditelja i familije u Valjevu. Imao je para za samostalan život i studije u Beogradu. Bojan je student II godine Rudarsko-tehnološkog fakulteta.

Saradnja sa Vidosavom Djordjevićem pomogla je da brzo savlada sve tajne madjioničarskog zanata. Na takmicenju u Bugarskoj pripalo mu je četvrto mesto u scenskoj magiji a prošle godine bio je treći na Festivalu magije u Beogradu.

Sad se vredno sprema za velike festivale madjioničara u Beču i Parizu. Izvodjač je 300 trikova. Tridesetak je specijalizirao.

Omiljena mu je magija na sceni. Sprema i nastupe na većem prostoru. Savladao je i madjioničarsku iluziju. Želi da bude medju najboljim svetskim madjioničarima. U tom nastojanju jedini problem mu je skupa madjioničarska oprema.

U Srbiji je samo nekoliko mladih madjioničara. Svet čarobnjaka traži talenat, upornost, mnogo rada i para.

S.L.

Komentari su zatvoreni