Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

LAJKOVAČKE ODBOJKAŠICE LIDERKE PRVENSTVA

2.501

Odbojkašice lajkovačkog Železničara ruše sve protivnike i trenutno  su vodeće u Super ligi Srbije.

Posebna je atmosfera na utakmicama u Lajkovcu. Cela sportska  javnost železničke varoši je u modernoj hali sportova. Maksimalna je  podrška devojkama za svaki poen a onda radovanje pobedama.

– Dobar smo i uigran tim. Odlično se razumemo međusobno i jedna  drugoj verujemo u potpunosti. Pružamo podršku kad god je to potrebno,  kaže Jelena Olujić, igračica.

-Atmosfera u timu je fantastična. Mislim da nam to daje krila kao  i publika koja je uz nas na svakoj utakmici. Imamo kvalitetan tim za  svaku poziciju, naglašava Aleksandra Gajić, igračica.

-Ogroman rad, trud, red i disciplina, primećuju se na  treninzima, utakmicama a i van terena. Kada imamo takvu podršku publike  i ljubav celog Lajkovca i regiona, onda moramo da damo sve od sebe da  postignemo što bolje rezultate koji se od nas očekuju, ističe kapitenka  Ivana Lazarević.

-Homogenost na treningu i van terena je najveća snaga koju jedna  ekipa može da poseduje. Igračice pomažu jedna drugoj u igri ali i u  privatnom životu. To ih čini jakim i u prelomnim trenucima meča, što je  naša ogromna prednost u odnosu na druge ekipe, objašnjava Dragutin  Baltić, trener Železničara.

Opština i Sportski savez obezbedili su maksimalne uslove za  odbojkaški sport u Lajkovcu. Ipak, glavni i dugogodišnji finansijer  odbojkašica Železničara je vlasnik preduzeća „Iva agrar“ i predsednik  kluba, Žika Lazarević. On to čini, ne zbog svoje kćerke koja je  standardni prvomitac ekipe, već zato što voli odbojku i što želi da u  taj sport uključi što veći broj dece u Lajkovcu.

-Nismo hteli odjednom, za dve-tri godine, da postignemo najbolji  rezultat jer smo se plašili da se ekipa posle toga ne uruši. Strategija  je da napredujemo stepenicu po stepenicu i svake godine beležimo bolji  rezultat. Sada imamo najbolji tim i nismo slučajno lideri prvenstva,  podvlači Žika Lazarević, predsednik Železničara.

I tako, odbojkaška groznica trese lajkovačku varos skoro svakog  vikenda. Bez obzira na to igrale odbojkasice na domacem ili gostujucem  terenu. Jer, pobeda se uvek ocekuje.

U malom Lajkovcu veliki Zeleznicar, koji se voli srcem i dušom.

 

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.