Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

RODI SE NA LEPOM MESTU

2.871

Humanitarna organizacija „Rodi se na lepom mestu“ koja je organizovala donatorsko veče prikupila je još milion i cetiri stotine hiljada dinara za obnovu ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu.
Prikupljenim novcem i donacijama u opremi, žele da obezbede vrhunske usluge ženama i bebama na tim odeljenjima.

Godišnje se u Valjevskoj bolnici rodi 135o beba.
U porodilištu i na odeljenju ginekologije imaju svu potrebnu opremu za rad ali je ona godinama u upotrebi. Plaše se iznenadnih kvarova na najpotrebnijim aparatima.
-Aparati koje mi sada posedujemo su zastareli. Oni vrše svoju funkciju i zadovoljavaju one najelementarnije u dijagnostici, u sprovođenju porođaja. Ono zašta se mi zalažemo i borimo, to je da imamo što bolje uslove za rad da bi naše trudnice i porodilje bile u sigurnijim rukama, da je dijagnostika bolja. Znači, da smo u toku sa svim svetskim trendovima i da naša tehnologija zadovoljava sve ono što želimo da pružimo svojim znanjem, objašnjava dr Željka Marić, sef porodilišta.

Humanitarna organizacija „Rodi se na lepom mestu“ postoji od aprila.
Njenim zalaganjem nabavljena je oprema vredna stotinak hiljada evra.
Ginekologija i porodilište sada imaju dva najnovija ultra zvučna aparata, kolposkop, transportnu izoletu. Nedostaje 6 CTG aparata, dve ginekološke stolice, radio nož sa nastavcima, 4 porođajna i dva operativna stola, deset krevetaca za decu i drugi aparati i instrumenti.
Donatorsko veče, bilo je dobra prilika za nova sredstva i donacije u opremi.

-Ono što mi želimo je da stvorimo najbolje moguće uslove za svakog pacijenta. Da se osećaju zaista dobro, da imaju vrhunsku uslugu, vrhunsku dijagnostiku, negu i vrhunske uslove. Akcija koja je trenutno u toku služi za prikupljanje sredstava da se upravo kupe aparati koji su vremenom već malo zastareli, da ih zamenimo novim, boljim da bi smo imali još bolje rezultate, naglašava dr Nenad Dimitrijević, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva.

-Akcija Usruženja „Rodi se na dobrom mestu“ je dobra prilika da Valjevci pokažu da im je stalo do grada i da žele da pomognu ginekološko-akušerskoj službi i Valjevskoj bolnici, ističe dr Slobodan Gvoydenovic, gradonačelnik Valjeva.

U Organizaciji „Rodi se na lepom mestu“ žele da akcija obnove ginekologije i porodilišta u valjevskoj bolnici stalno traje. Veliku podršku pruža im grad Valjevo.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.