Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

KOSTADINOVIĆI IZ PRIJEZDIĆA OBRADOVANI ZA PRAZNIKE

1.376

Posle 2o godina ispravlja se nepravda prema sedmočlanoj porodici Dragana Kostadinovića iz valjevskog sela Prijezdić. Pomoć za izgradnju kuće, koja nije stigla iz fonda mioničkog zemljotresa, obezbediće mu humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“.

Staru kuću u kojoj živi sa suprugom i petoro dece oštetio je mionički zemljotres. Država mu je odobrila građevinski materijal za novi objekat. Dok je trajala gradnja , smenila se vlast i Dragan je morao gradnju da nastavi svojim sredstvima.

-Bio sam na rang listi za dodelu materijala. Jedan deo materijala sam dobio, to je možda jedna trećina. Kad se vlast smenila sve ostalo je propalo. Ja i cela porodica gurali smo dokle smo mogli. Ukrovili smo kuću pod krov i onda stali. Sredstava više nije bilo, kaže Dragan.

Izdvajao je za kuću a zapostavljao mehanizaciju. Pristizala su i deca. Nastala je tako borba za goli život. Kostadinovići imaju manju farmu koza i ovaca. Sir prodaju na valjevskoj pijaci i školuju decu.

-Sastavljamo kraj s krajem, izvlačimo slamku zadnju. Gledaš gde ćeš nešto da uštediš, da otkrnjiš, da bi nešto drugo nadomestio. I sve tako, nadaš se nečemu, biće kao bolje al ne može, nema šanse, dodaje Živana, supruga Draganova.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ pomoći će  Kostadinovićima. Veruju da će oni „kad stanu na noge“ brzo napredovati  i svim radom doprineti opstanku mladih u selu.

-Mi smo se pridružili humanitarnoj akciji i u Sportskom centru „Omni“ organizovali šutiranje trojki za Kostadinoviće. Šutirali su Valjevci svih generacija i poznate srpske ličnosti. Porodici iz Prijezdića uredićemo kuću i kupiti mehanizaciju kako bi mogli da obrađuju zemlju. Pokazali smo malo dobre volje i skrenuli pažnju šire javnosti da se uključe u humanitarnu pomoć organizacije „Srbi za Srbe“, naglašava Aleksandar Njegovan, direktor valjevskog Sportskog centra „Omni“.

Da sakupe sredstva, trojke su šutirali i vladika valjevski Isihije, gradonačelnik Lazar Gojković, Dejan Savić, Igor Milanović, Marko Pantelić, Duško Vujošević, Vanja Grbić, Viktor Savić, Dragana Mirković i mnoge druge poznate ličnosti.

Polovinom januara počinju građevinski radovi na dogradnji i opremanju kuće u Prijezdiću. Do prolećne setve kupiće i mehanizaciju za Kostadinoviće koji u Prijezdiću imaju pet hektara zemlje.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.