Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ВАЉЕВУ И МИОНИЦИ ЕВРОПСКЕ ПАРЕ ЗА ПОСЛОВНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

649

Граду на Колубари је одобрена донација за „Унапређење пословне инфраструктуре у Привредној зони Ваљева“. Пројекат финансира  Европскa унијa из програма за локални развој. Спроводи га Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге, УНОПС.

Предвиђено је пројектовање, израда и постављање опреме за брендирање и обележавање Привредне зоне града.  Подразумева се и постављање информативних табли и саобраћајне сигнализације у самој зони, граду и на свим прилазима Ваљеву. Пројектом су планиране и студијске посете Немачкој и градовима у Србији, са циљем размене искустава и добрих пракси у управљању привредним зонама. Организоваће се обука управљања Привредном зоном, привлачења нових инвеститора и дизајнирање и израда промотивних материјала и публикација о привредној зони и града Ваљева као привлачног места за инвеститоре.

Укупна вредност пројекта је 130.000 долара а реализоваће се током ове године.

У име града сертификат је примио Лазар Гојковић, градоначелник Ваљева.

И Мионица је у групи 20 градова  чији ће пројекат пословне инфраструктуре финансирати Европска унија.

Мионици је додељено 52 милиона динара за комплетну реконструкцију изворишта  Орловац у Осеченици и замену 900 метара азбестних цеви.

Сертификат су уручили Тања Мишчевић, министарка за европске интеграције и Емануеле Жиофре, амбасадор Европске уније у Србији.

-Захваљујем Влади Србије и Европској унији на огромној подршци. Овим пројектом решићемо вишедеценијске проблеме са којима су се наши грађани суочавали а поред тога спроводићемо мере подршке пословној сарадњи, запошљавању и развоју привреде у нашој општини, истакао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

С.Л.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.