Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

SVI VALJEVSKI MALIŠANI U VRTIĆIMA

3.877

Izuzetan je bio prijem ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  Mladena Šarcevica u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ u Valjevu.

Deca i njihovi vaspitači kroz posebne i redovne aktivnosti pokazali su  ministru najviši nivo vaspitno-obrazovnog rada. U nakraćem, sve je  blistalo u dečjoj ustanovi. U dvorištu, deca su igrala u narodnim  nošnjama, diskretno je aranžiran asortiman jela iz sopstvene kuhinje, u  sobama radosne aktivnosti mališana, a vaspitačice prigodno obučene, dok  su se pozdravljale sa važnim gostom, pokazivale su visoko poštovanje i  zadovoljstvo što je posetio njihovu ustanovu.

Niko od njih a verovatno ni sam direktor, nije znao od kolike će  važnosti biti ta poseta. Ne treba sumnjati da se od ministra, po običaju  tražilo mnogo, da bi se dobilo bar nešto.

Sada je sasvim jasno da su direktor Predšlolske ustanove „Milica  Nožica“ Zlatomir Markovic i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović,  na svom terenu dobro usaglasili stavove, izvagali prioritete, pripremili  projekte i tako u najboljem smislu iznenadili ministra dobrim idejama,  mogućim za brzu realizaciju.

Ministar Šarcevic, koliko se god to činilo nekima, nije bio zatečen.

Utisak je pre, da je on na terenu želeo samo da se uveri u organizacione  mogućnosti lokalne samouprave i posebno predškolske ustanove.

Kada se lično uverio da sve deluje moćno, dao je saglasnost na sve  dečje projekte.

Stara zgrada Osnovne škole „Milovan Glišić“ kompletno će biti  ustupljena predškolskoj ustanovi a vrtić „Bambi“ u naselju „Kolubara“,  biće dogradjen državnim parama. Projektom je predvidjeno milion i po  evra bez PDV-a za dogradnju oko 2000 metara kvadratnih smeštajnog  prostora. U ove objekte ne samo da će biti primljeno 400 mališana za  koje sada nema mesta u vrtićima već se stvaraju mogućnosti i za  preuzimanje dece iz iznajmljenog objekta „Stupar“ za čije korišćenje  grad Valjevo plaća zakup fondaciji „Solidarnost Srbije“.

Direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“ Zlatomir Marković i  gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović pokazali su konkretno na koji  način se važni gradski problemi mogu uspešno rešavati uz pomoć države a  na dobrobit svih Valjevaca.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.