Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

RADOVAN UBSKI NA SEOSKI NAČIN U PAŠTRIĆU

3.708

Letnja scena u domaćinstvu Predraga Pece Petrovića u mioničkom Paštriću  postala je mesto dobrih dešavanja.

Potvrda tome je i nesvakidašnje književno veče Radovana Puletića,  poznatog ubskog pisca, novinara, kolumniste i blogera. Predstavljajuci  svoju treću zbirku „First take“ napustio je sve programske stereotipe,  prepoznao ukus publike i u maniru moderatora u punom sjaju pokazao dar  duhovitog i zanimljivog šoumena. Možda sa ponekom psovkom viška,  ponajviše zbog prisustva uvaženih dama.

Publiku je vodio svojim stvaralačkim i životnim stazama. Pomagali su mu  u tome glumci i prijatelji čitajući njegove priče iz svakodnevice,  kafanskog društva iz mladosti, porodice, ali o poznatoj trojki sa  bazena, o istaknutim ubskim fudbalerima i trenerima.

Puletića krasi izoštren posmatrački dar, moć kritičkog  samopreispitivanja i veština da od ničega napravi nešto, uvek  zanimljivo.

„First take“ je knjiga razmišljanja pojedinca, pretočenih u priče iz  života, u kojem pisac više primećuje ono što nije dobro nego što je za  pohvalu.

-Moja inspiracija nisu veliki događaji već razne životne situacije i  deo su slike vremena na jednom mikroplanu i u sasvim određenom prostoru. Svaki tekst je iz prve i bez ponavljanja. Knjigu sam opremio mojim  ilustracijama koje sam prvi put i takođe iz prve nacrtao, objašnjava  Puletić.

Pored Ubljana, priče iz knjige čitao je i velikan našeg glumišta Petar  Božović, čest ućesnik kulturnih i drugih dešavanja kod Pece u Paštriću.

Ovom izuzetnom događaju prisustvovali su ugledni univerzitetski profesori, advokati, privrednici, novinari i  kulturni poslenici iz Beograda, Valjeva i Mionice. Bili su prisutni i meštani Paštrića. Kultura, osmišljena na moderan način dobro je došla svuda, staviše i u Paštrić, gde se domaćin potrudio da o svom trošku ugosti prisutne.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.