Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

VALJEVSKA PIVARA DALA POSEBAN DOPRINOS KROSU RTS-A

2.508

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen  Šarčević uručio je priznanja predstavnicima školskih uprava i  obrazovnih ustanova, kao i organizacijama i pojedincima koji su dali  poseban doprinos za realizaciju ovogodišnjeg Krosa RTS-a.

Povelja „Dobrila Dobrić“ i umetnička slika pripali su dr  Gordani Stepić, autorki„Obrazovnog kruga“, i Aleksandru Rajevcu,  direktoru„Valjevske pivare“ koja već pet godina podržava Kros  RTS-a u okviru društvene odgovornosti kompanije.

Aleksandar Rajevac je imao čast da povelju „Dobrila Dobrić“ i Zlatno  znamenje uruči  ministru Mladenu Šarčeviću za nemerljiv i kontinuirani trogodišnji  doprinos u razvoju Krosa RTS-a. Istim priznanjem nagrađen je i Volonter  godine Krosa RTS-a Zoran Radosavljević, direktor  Poljoprivredno-veterinarske škole Svilajnac.

Za kreativan rad na obrazovnim radionicama Kampa „Svilajnac 2018“  nagrađena je dr Gordana Mijailović, direktorka Visoke škole za  vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ iz Sremske  Mitrovice, autor vizuelnog identiteta „Obrazovnog kruga“ Marko  Šerer, kao i najuži tim Ministarstva prosvete koji je bio zadužen za  realizaciju 28. Krosa RTS-a.

Ministar Šarčević je priznanja uručio rukovodiocima šest školskih  uprava – Kragujevac, Jagodina, Zaječar,  Ranilug, Novi Sad i Sombor – koje su se posebno istakle na Krosu RTS-a  „Kroz Srbiju“, kada je u jednom danu, 11.maja, trčalo 485.140  predškolaca i đaka. Pobedila je Školska uprava Kragujevac, u kojoj je  trčalo 90% dece.

Uz Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Kros RTS-a  podržali su: Ministarstvo omladine i sporta, Uprava za dijasporu i  Srbe u regionu, Atletski savez Srbije, Sportski savez Srbije,  Matematički institut SANU, Francuski institut i „Valjevska pivara“.

Branko Petrović

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.