Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

VALJEVKE PONOS GRADA

2.068

Tri dame iz Valjeva po mnogo čemu su posebne i njima su za izuzetne ljudske vrline uručena visoka državna priznanja. Na međunarodni Dan žena, prilika je da im se još jednom ukaže pažnja.

Dr Snežana Arsenijević, infektolog Opšte bolnice u Valjevu , među srpskim je junacima našeg doba. Dobitnik je Sretenjskog odlikovanja. Zlatnu medalju  za zaslge uručio joj je predsdnik Srbije Aleksandar Vučić. Istakla se izuzetnim doprinosom u sprovođenju aktivnosti  u sprečavanju širenja bolesti Kovid-19.

Dr Snežana Arsenijević, specijalista  infektolog, na mestu je načelnika Odeljenja za infektivne bolesti punih deset godina. Više od godinu dana mksimalno je posvećena rešenjima u suočavanju sa pandemijom korona virusa. Ona je svakodnevno sa svojim kolegama nalazila najbolja rešenja u suzbijanju virusa i lečenja pacijenata. Reči hvale upućuju joj pacijenti i kolege, ističući njenu ljudskost i vrline, pored nesumljive stručnosti i upornosti da se bolest pobedi uprkos svemu.

Svetosavsku nagradu za postignute izuzetne rezultate  u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj  naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti vaspitanja i obrazovanja, dobile su Nataša Adamović i Jelena Jovanović, vaspitači u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ u Valjevu.

U periodu kada je Srbiju i svet pogodio virus Covid-19, vaspitačice Nataša i Jelena  su još snažnije, što putem Viber grupe, online programa ili spremljenim materijalom, ostale uz svu decu u grupi. One su i ovom izazovu odgovorile i doskočile, opet u korist dečice i cele grupe.

Za Svetosavsku nagradu predložili su ih roditelji, ponosni na svoje učiteljice Nacu i Jecu. Roditelji su naglasili da one uz vrednu nagradu zaslužuju  i aplauz i svaku pohvalu. Nagrada im može biti podstrek za još više i kvalitetnije angažovanje u vaspitanju i obrazovanju dece. Nagrada njima, takođe, biće svetao primer celoj vaspitnoj struci da rad, posvećen, iskren i iz srca, vide i prepoznaju deca, roditelji i institucije.

LA.R.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.