Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ČISTA SRBIJA U LAJKOVCU

1.691

Општина Лајковац је једна од 65 општина у Србији која је ушла у програм „Чиста Србија“ и тиме отворила могућност конкурисања за средства која ће улагати у регулацију отпадних вода и изградњу канализационе мреже.

Након састанка одржаног у Министарству грађевинарства и инфраструктуре везаног за програм „Чиста Србија“, који Влада Републике Србије реализује на основу Споразума са Републиком Кином, а за који је општина Лајковац конкурисала са неколико пројеката, готово је извесно да ће јој пројекти бити одобрени до краја марта.

Програм „Чиста Србија“ подразумева да ће у наредних пет година на територији целе Србије, тамо где је неопходно, бити изграђена кишна и фекална канализација.
Председник општине Андрија Живковић изразио je задовољство исходом састанка одржаног у Министарству грађевинарства и инфраструктуре, подвукао значај локалних пројеката са којима Лајковац конкурише и акценат ставио на три важна пројекта вредна 200 милиона динара.

„Пројекти за које смо конкурисали односе се на изградњу мини компактног постројења за пречишћавање отпадних вода и изградњу фекалне мреже за насељено место Боговађа, изградњу фекалне и канализационе мреже за насељено место Рубрибреза и реконструкцију постојећег постројења за пречишћавање отпадних вода у Лајковцу.“

Живковић је најавио да локална самоуправа има у плану и уређење канала „Макиш“.

B.Petrović

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.