Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

AUTOMATSKA PROTIVGRADNA ODBRANA NAD VALJEVOM

1.518

Svi naši radarski centri imaju dovoljan broj protivgradnih raketa  i u novu sezonu su ušli spremno. U proteklih mesec dana nije bilo velikih gradonosnih oblaka nad Srbijom, pa su dejstvovali samo 5 dana.

U prvom automatizovanom Radarskom centru Valjevo vide ogromne prednosti u daljinskim dejstvima na gradonosne oblake.

-Prednost je u velikoj sigurnosti dejstava, uz skraćenom vremenu lansiranja raketa i u potpunoj pouzdanosti da će stići do cilja, uverava Zoran Babić, načelnik Centra odbrane od grada RHMZ Srbije.

Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede u osavremenjivanju svih 13 radarskih centara  vide mogućnost efikasnije odbrane od grada. Ove sezone protivgradna zaštita Srbije, u ovom trenutku je za 236 daljinskih lansirnih stanica tehnički  još spremnija za dejstva.

-Imamo optimalnu količinu raketa. Mi smo do sada raspolagali sa 17,5 hiljada raketa, s tim da smo za 5 dana dosadašnjeg dejstva potrošili 256 raketa i treba da konstatujemo da je za ovaj deo sezone, s obzirom na to da je maj jedan od najnestabilnijih meseci to daleko, daleko ispod proseka- naglašava Babić.

Pored automatizacije radarskih centara, Protivgradna zaštita Srbije nabaviće dva najsavrenija radara kao i novi softver za upravljanje prpcesom protivgradnog dejstva.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.