Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

KUĆA ČAJA NA „SPREGU“

4.915

Na Sajmu privrede zapadne Srbije „SPREG“ medju 212 izlagača je i  gazdinstvo Petrović iz Paštrića. Zastupaju ga naš poznati biolog Predrag  Peca Petrović i njegova mladja ćerka Ivana, koja je doktorant na  Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Na mioničkom štandu, oni su na  sebi svojstven način osmislili svoj izložbeni prostor koji je izgledao  dopadljivo, otmeno i po svemu posebno na sajmu. Nije bilo jednostavno iz  Paštrića dopremiti stare prozore, zavese, razne korpe i ostale predmete  koji su upotpunili mioničku etno kuću.

Umesto eksponata slepih miševa, sova, poskoka i drugih zmija, Peca je  na štand doneo samo neke od izuzetnih vrsta kamena iz svog muzeja u  Paštrišu. A ima ih preko 300 komada. Ivana je iz „Kuće domaćeg čaja“ izdvojila najredje biljke, koje je pažljivo brala na svom imanju i na  terenima Ribničke klisure a potom ih osušila i pripremila za upotrebu.

Peca i Ivana, o kamenu i domaćim čajevima do detalja će objašljavati  svakom znatiželjnom gostu a neke će i poslužiti salašnjacima koji su  prethodni dan pripremljeni u njihom domaćinstvu. Na mioničkom štandu, da  upotpuni domaće priče je i Marijan Djurić, nekada veliki košarkaš  valjevskog Metalca.

Posetioci su tako bili počastvovani što su na ovom posebnom štandu  mogli da provedu nekoliko minuta uz lepe a korisne priče i savete sa  ovim divnim ljudima, koji su iz Paštrića i Mionice došli da daju svoj  doprinos ovoj važnoj regionalnoj privrednoj manifestaciji.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.