Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

PULIKINI KOLUBARCI

Umetnička Mionica

3.295

Na poziv Bobana Jankovića, predsednika opštine Mionica, Slobodan Jevtić Pulika doputovao je u zavičaj vojvode Živojina Mišića. Da bi što uverljivije osmislio scenski prikaz Kolubarske bitke, obišao je Mionicu, Struganik i Suvobor.

– Ideja je fantastična da se specifičnim umetničkim izrazom probudi sećanje na slavnu bitku srpske vojske pod komandom vojvode Mišića. Mionica od ovog trenutka postaje veliki grad, sa opštim, svetskim prestižom. Pozdravljam njenu stalnu brigu o slavnim precima.
Pokušaću da napravim ono što od mene očekuju i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni, izjavio je specijalno za portal LAgrande Slobodan Jevtić Pulika.

Slobodan Jevtić Pulika pred spomenkom vojvode Živojina MIšića u Mionici

-Ovde u našem kraju, gde se na obroncima Suvobora vodila Kolubarska bitka pod komandom  vojvode Zivojina Misića mislimo da treba obeležiti važnu godišnjicu završetka I svetskog rata. Zaslužila je to Mionica i posebno vojvoda Mišić, najznamenitija  ličnost našeg kraja. U tu čast priprema se scenski prikaz Kolubarske kao Borodinske bitke, objašnjava Boban Janković.

Slobodan Jevtić Pulika sa predsednikom Opštine Mionica Bobanom Jankovićem

Za ovogodišnje „Mišiceve dane“ Pulika će u Mionici imati veliku samostalnu izložbu. Sve slike pokloniće Mionici.

U Kulturnom centru već razmišljaju o otvaranju legata Slobodana Jevtića Pulike.

R.LA.

Ostavi odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.