Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

POZORIŠNE SCENE NA FOTOGRAFIJAMA

2.636

Valjevo nema profesionalno pozorište ali ima vrhunske fotografe da zabeleže sve najvažnije trenutke na daskama koje život znače. Njihove fotografije predstavljaju valjevsko pozorište u najsvetlijem izdanju. Pozorišne scene valjevskog „Abraševića“ najdoslednije je pratio Dragan Krunić o čemu svedoči i njegova izložba fotografija u valjevskom Narodnom muzeju.

Prvi fotoreporterski izveštaj Krunić će objaviti za „Krušikove novine“ koje su izlazile kao dodatak „Napreda“. Požutele
strane fabričkog izdanja još uvek čuvaju Krunićeve prve fotografije koje su upotpunjavale njegove tekstove, otkrivajući pri tom i darovitost, ne samo za pisanu reč već i za njeno oslikavanje. Njegove prve foto korake
podstakao je Aca Grujuć u Krušiku, dok je vraćanje tom poslu usledilo nakon objavljivanja fotografija na naslovnoj strani „Glasa javnosti“ koje su upečatljivo prikazale posledice razornog mioničkog zemljotresa.

Dragan Krunić

Nakon toga, bavljenje novinarstvom bazira na fotografiji, kao foto-reporter „Večernjih novosti“ i „Blica“. U medjuvremenu angažovan je u obnovljenom Foto klubu Valjevo. Učestvuje na brojnim izložbama i dobija zvanje FA 2. Bez obzira na sveobuhvatnost i tematsku raznovrsnost Krunićevih fotografija, svoja ostvarenja bazira na principu- fotografija je tren stvarnosti. Godinama prati gradske manifestacije kao i sva važna dešavanja u Eparhiji valjevskoj.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.