Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

PREVARENI I VALJEVSKI TURISTI

2.318

Da ni ovog leta ne može bez prevare srpskih turista potvrđuje najnoviji  primer putnika za Grčku koji su krenuli na letovanje, pa utorak unoć  posle kraćeg putovanja, uz velika maltretiranja, bili vraćeni svojim  kućama. Među 84 putnika bilo je i 12 Valjevaca koji su letovanje u  Grčkoj uplatili čačanskoj agenciji „Džez travela“. Jedna od putnica je i gospođa Olgica Radovanović iz Valjeva. Ona je i  pre polaska čula loše informacije o čačanskoj agenciji ali je ipak  odlučila da uplati aranžman zbog datuma koji joj je posebno odgovarao i  verovanja u Jutu da je proverila organizacione mogućnosti svih  turističkih agencija.

– Do Čačka, mene i moju prijateljicu prevezao je taksi. Posle kraćeg  noćnog putovanja, u autobusu koji je usput prokišnjavao baš iznad naših  sedišta, preko ostalih turista čuli smo da vozač razgovara sa nekim iz  agencije i da se nešto čudno dešava. Vodič puta ništa nije znao o  problemima jer je prvi put bio u toj ulozi. Kad je autobus stao,  shvatili smo da je naše letovanje ipak propalo. Dugo smo stajali na  putu, možda više od dva sata, niko nas ni o čemu nije obaveštavao, nismo  znali razloge zašto ne možemo dalje prema Grčkoj. Atmosfera je bila  stresna i napeta, morala je i policija da interveniše. Sve to praćeno je  jakim nevremenom, grmelo je, sevale su munje, mala deca počela su da  vrište u autobusu. Bilo je baš strašno. Noć užasa umesto radovanja  odmoru, prenosi  sećanja gospođa Radovanović.

Ipak, tokom noći doneta je odluka da autobus putnike vrati na polazna  mesta. Olgica Radovanović i njena prijateljica, zajedno sa još 12  sugrađana, u Valjevo su stigli u četiri sata ujutru. Ispostavilo se da vlasnik agencije, zbog neplaniranih rashoda, nije  imao sredstava na računu da grčkim partnerima plati troškove aranžmana.  Nadao se da će Grci pristati da prime goste i bez izmirenih obaveza ali  pošto su to odbili te večeri, odlučio je da prekine putovanje u turiste  pošalje kućama. Od njih je uredno za letovanje u Grčkoj naplatio 1300000  dinara.

Za većinu ovih putnika letovanje je ove godine završeno jer će novac  morati sudski da potražuju. Ovaj slučaj čačanske agencije „Džez travela“ koliko god bio neprijatan,  mnogima ce koristiti da pre uplate, još jednom dobro razmisle sa kime će  sklopiti aranžman za letovanje.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.