Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

POVLEN, TAORSKA VRELA I SREMUŠ- LIKOVNI IZAZOV ZA OSNOVCE

3.662

Organizacioni odbor manifestacije „Dani sremuša“ u saradnji sa  Turističkom organizacijom Valjeva i Društvom istraživača „Vladimir  Mandić – Manda“, raspisuje nagradni konkurs u oblasti likovnog  stvaralašatva za učenike osnovnih škola.

Pred osnovcima su u tri teme:Povlen – planina koju volim,  Taorska vrela – mesto posebne lepote i sremuš – biljka. Tehnika je po  slobodnom izboru.

Preporučuju se radovi  na formatu bloka 3, 4 ili 5. Svaki  treba da bude potpisan na pozadini, imenom autora i nastavnika i  nazivom škole.

Ovaj likovni konkurs podeljen je u dve kategorije. Prvu čine učenici  od I. do IV. razreda, a drugu od V. do VIII. razreda. Rok za dostavu  radova  je 5. maj, a pobednici konkursa biće proglašeni na manifestaciji  „Dani sremuša“ u Donjem Taoru, koja se ove godine održava 12 i 13. maja.

Petočlani žiri koji će odlučivati o pobednicima ovog likovnog  konkursa čine: mr Katarina Marinković,akademski slikar i dizajner,  Katarina Ostojić, nastavnik likovnog, Miodrag Antonić,  slikar, Dušan Jovanović, fotograf i Bogdan Radić, predsednik  Društva istraživača.

Svoje radove učenici treba da pošalju na adresu Društva  istraživača „Vladimir Mandić – Manda“, sa naznakom „Sremušijada“, Birčaninova 128 b, 14000 Valjevo.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.