Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

VALJEVSKI JAZZ FEST SRPSKI BREND

4.249

Valjevski jazz festival treba da preraste u srpski brend i da se svrsta  medju vodeće kulturne događaje u zemlji.

Nošen tom idejoim, Milan Djurdjević, umetnički direktor festivala,  osmislio je ovogodišnji program veoma ambiciozno i najavio velika imena  jazz scene koja ce od 24. do 26. maja nastupiti u Valjevu.

U uvodnom programu „Svi zajedno na 2 i 4“, deca će pevati  džez sa idejom i porukom da se najmlađi vrate kvalitetnoj muzici.

Kompletan program će se i ove godine odvijati u velikoj sali i holu,  kao i na bini ispred Doma kulture.

Drugog dana festivala, program na Platou otvara Mehanički balet (ex  Teatar Bizar) a potom nastupa Bane Lalić MVP.  Centralni dogadjaj tog  dana je koncert Amire Medunjanin i Bojana  Zulfikarpašića u velikoj sali nakon čega posetioci mogu da  uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom,  mladim muzičarima sa Berklija.

Završnog dana, veče otvaraju bluzeri na Platou:Pilot blues bend i Zona  B.

Apsolutni hedlajner ovogodišnjeg Valjevskog jazz festivala je najveća  regionalna zvezda, Zlatan Stipišić Gibonni koji će sa kvintetom Matije  Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u  džez  aranžmanima, na velikoj sceni Doma kulture.

foto: Luka Šarac

-Ovaj koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih  dogadjaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što  će se na ovaj način skrenuti pažnja na festival i na grad koji će  tih dana biti mesto pravog „world music sajma“ po ugledu na  svetske džez festivale, naglasio je Milan Djurdjević.

U holu ce nastupiti i Bojana Stamenov (Jam innovation) a zavesu na  ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free  spirits, uz repertoar legendarne grupe Smak.

Koncept festivala, značajno je promenjen prošle godine. Pod motom  „New jazz moment“ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da  se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni ali i džez koji je  komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i  time privuče nova publika, zainteresovana, kako naglašavaju  organizatori, za kvalitetnije muzičke sadržaje.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.