Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

MIONICA U UZLETU

2.603

Vikend u Mionici kakav se poželeti može.

Na otvaranju „Mišićevih dana“ generalni sekretar predsednika Srbije  Nikola Selaković obećao snažnu podršku države manifestaciji vojvodi u  čast.

Na izložbi Slobodana Jevtića Pulike „sav valjevski krem“ i ljubitelji  umetnosti iz Francuske i Srbije.

Na svečanom otvaranju hale sportova predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U subotu, prvog dana manifestacije, posle polaganja venaca na vojvodin  spomenik i obilaska njegove rodne kuće u Struganiku, u zgradi opštine  otvorena je velika izložba slika našeg poznatog umetnika iz Francuske,  Slobodana Jevtića Pulike. Predstavljena su savremena istraživanja u  slikarstvu „Odjek u svemiru“. Izvanredno interesovanje ljubitelja  likovne umetnosti. Prigodne besede na letnjoj sceni, pred spomenikom  vojvode imali su Boban Janković, predsednik opštine Mionica i Nikola  Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije. Uručene su plakete  najboljim pripadnicima vojske i istaknutim pojedincima. Dobitnik  priznanja je i slikar Pulika. Glumci Narodnog pozorišta Lepomir Ivković  i Boško Puletić bili su u ulogama „slavnih vojvoda Mišića i Stepe“.

Pevala je Lena Kovačević a priređen je i koncert hora „Viva vox“.

U nedelju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poigrao se sa mladim  mioničkim sportistima ali ne i sa obećanjima datim Mioničanima da će  država pomoći izgradnju njihove hale sportova. Vladina Kancelarija za javna ulaganja izdvojila je 50 miliona dinara i  pomogla Mionici da dobije najmoderniju Halu sportova u Zapadnoj Srbiji. Koštala je 13O miliona dinara.

Vukašin Paunović, učenik, raduje se kako hala lepo izgleda i jedva čeka  da zaigra u njoj.

Njegov drugar Nikola Stepanović je ponosan što su u malom mestu dobili  modernu halu i što će moći svakodnevno da trenira košarku.

Halu sportova u Mionici su započeli pre 25 godina. Posle konstruktivnih  radova, gradilište je napušteno a zgrada je bila ruglo Mioničana.

-Hala sportova je izgrađena po najsavremenijim standardima i biće mesto  koje će primiti sve rukometaše jer je u planu da se izgradi i  Nacionalni trening centar gde će iz čitave Srbije ljudi dolaziti da  vežbaju rukomet. Ona je veoma značajna i za ostale sportove jer u  Mionici postoji nekih 12 sportova koji su trenutno u afirmaciji i preko 300 mladih sportista, naglašava Boban Janković, predsednik opštine.

Za dve-tri godine u Mionici, koja u regionu ima najveći uzlet u  saradnji sa državom, urađeno je više ozbiljnih projekata nego u  prethodne tri decenije, ocenio je predednik Vučić.

Medju kapitalnim objektima je i hala sportova. On želi da Srbija ima  više dece nego što je imala juče. Hoće da mionička hala bude prepuna  dece i da se moraju graditi nova takva zdanja.

Predsednik smatra da ništa lepše nema za Mionicu nego to što će se u  hali igrati medjunarodne utakmice i što će se u njoj navijati za Srbiju.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.