Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

HISENSE ZA VEĆU PRAVDU U GORENJU

2.874

Novi vlasnik Gorenja, kineska korporacija Hisense namerava da povuče  deonice Gorenja sa berze. Odluku o tome treba da donese skupština deoničara polovinom septembra. Hisense je vlasnik 95,42 odsto deonica Gorenja.

Malim deoničarima spreman je da ponudi 12 evra za deonicu što je ista  cena po kojoj je pre tri meseca otkupio vlasničke udele većih deoničara. Ovih dana Kinezi su Upravni odbor Gorenja proširili sa 6 svojih  predstavnika. U Velenju ocenjuju da će Gorenje sada rasti i razvijati se brže. Naročito očekuju upošljavanje neiskorišćenih  proizvodnih kapaciteta u  svim postrojenjima Gorenja u Evropi.

-Odluka Hisensa da povuče deonice Gorenja je očekivana i dobra iz dva  razloga. Prvo, zbog toga jer će Hisense kao sto posto vlasnik Gorenja  moći da bolje menidžira ovu kompaniju i drugo, mali će akcionari dobiti  pravedne plate za svoj rad u Gorenju. Što se tiče fabrike Gorenja u  Valjevu, to je apsolutno dobra informacija. Kako već znate Gorenje želi  proširiti proizvodnju frižidera u Valjevu. Krajem ove godine počinjemo  selidbu poslednjeg postrojenja za Gorenje fižidere iz Velenja u Valjevo,  tako da ćemo u Valjevu praviti baš sve fižidere robne marke Gorenja i  sada i za Hisense, objašnjava Denis Ostir, portparol Gorenja.

Ne samo u Valjevu, već i u Staroj Pazovi, Gorenje najavljuje dodatno  razvijanje fabrike. Gorenje ima 11000 radnika. U Srbiji je 3000 zaposlenih. Evo kako na najnovija dešavanja u kompaniji gledaju radnici u Valjevu.

-Mi se nadamo, pošto je Hisense velika firma da ćemo raditi veliki broj  serija. Samim tim da ćemo moći da tražimo i veće plate i bolja primanja.

Jer ovime, definitivno nismo zadovoljni. Zato od početka septembra  krećemo u kolektivni pregovor bez obzira na sadašnje preuzimanje Kineza.

Sad u tom kolektivniom ugovoru će stajati sve. I godišnji odmori. Nadam  se da će se na kraju naći neki dogovor i da ćemo sve postići, kaže Nenad  Đurđević, predsednik ASNS valjevskog Gorenja.

Do kraja godine u Gorenju najavljuju planirane zakonske izmene u  kompaniji. Od posebne važnosti za sve zaposlene i kompaniju Gorenje.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.