Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

GRAD ČIŠĆEN ZA PRIMER U SRBIJI

2.454

Ništa nije idealno ali u poređenju sa drugim gradovima u Srbiji,  Valjevo se lako borilo sa snegom. Gradske ulice bile su prohodne i dobro  čišćene a ni leda gotovo da nije bilo na kolovozima. Zimska služba bar  za sada je ispunila očekivanja građana. Za održavanje valjevskih ulica i  lokalnih puteva grad je jedinom ponuđaču „Ingrap omniju“ platio malo  više od 40 i po miliona dinara. Dobra cifra ali i dobro odrađen posao.

Očigledno je da izvođač ima uigran tim u Zimskoj službi i sve potrebne  mašine, da je pripreme obavio na vreme, pa je moćno i u pravom trenutku  delovao na terenu ne dozvoljavajući da ga sneg iznenadi u sred zime.

Važan je i podatak da je „Ingrap omni“ imao i dobre rezerve soli pa  saobraćaj u gradu i na lokalnim putevima nije bio ugrožen zbog  vremenskih neprilika.

Za razliku od Valjeva, saobraćaj je bio u zastoju ili se jedva odvijao  u Novom Pazaru, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu  pa i Beogradu. U Užicu su u januaru nabavljali raonike i posipače soli.

Građani su bili nezadovoljni lošim radom tamošnjih Zimskih službi.

Mediji su prenosili da je „Haos u Beogradu kod Ade“, da su „zavejane  ulice“ u Novom Pazaru, da je „Čačak pred kolapsom“, da vozila mile u  Novom Sadu a da su autobusi proklizali u Užicu, Kraljevu.

Pored „Ingrap omnija„, dobrom čišćenju regionalnih i magistralnih  puteva u Valjevskom kraju veliki doprinos dala je i Zimska služba  Beogradskog preduzeća za puteve. Primećeno je veliko iskustvo, dobra  organizacija i tehnička opremljenost za važan zimski posao ovih dana.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.