Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

MALI BRĐANCI U VELIKOJ ŠKOLI

2.501

Valjevci su čekali i dočekali da posle 20 godina dobiju novu osnovnu školu.
Izgradnja se odužila jer su stalno nedostajala finansijska sredstva.
Novoj, Osnovnoj školi „Milovan Glišić“ u Brđanima obradovali su se osnovci i posebno njihovi roditelji jer im deca više neće pohađati staru, neuslovnu školu.

„Valjevski Skadar na Bojani“, zvali su, sada svečano otvorenu Šestu školu. Ona se sredstvima Ministarstva prosvete i grada Valjeva gradila punih 2o godina. Za to vreme, nastava se, u tri smene održavala u staroj, neuslovnoj zgradi Šeste škole.

-Delim sa vama najiskrenije, najtoplije i najdublje emocije koje boje ovaj trenutak, i kojima ćemo zajedno popločati put novim ciljevima, novim uspesima, novim ljubavima, novim pobedama i svim novim iskušenjima. Neka ovo zdanje izniklo iz bogate riznice nasleđa, bude novi temelj obrazovanja našoj deci i svim budućim generacijama i svima nama, poručila je Nataša Badovinac, direktorka Osnovne škole „Milovan Glišić“.

U novoj, modernoij školi, nastavu pohađaju 653 učenika, od kojih je 80 prvaka, kao i predškolci raspoređeni u dve grupe.

-Uprkos svim preprekama, i uprkos raznim državama koje smo menjali, i vremenu koje je nosilo i promene zakona, i države, i politike, hvala Bogu-škola je gotova. Ono što je još značajnije, jeste da će zgrada bivše Šeste škole iduće godine biti pretvorena u obdanište, i da ćemo biti jedan od prvih gradova u Srbiji koji neće imati neupisane dece u obdanište, naglasio je dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Nova osnovna škola u Brđanima površine je 5000 metara kvadratnih a raspolaže sa svim potrebnim sadržajima uključujući i fiskulturni blok.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.