Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

DECA BOGATA ZNANJEM

2.677

Na Instagramu, najpopularnijoj društvenoj mreži među mladima, pojavila  se grupa iz Srbije pod imenom „Deca bogata znanjem“.

Naša talentovana deca tako na svojevrstan način odgovaraju na desetine  svetskih profila koji predstavljaju bogatu decu širom planete kako  bahato poziraju sa novčanicama u skupim haljinama i sa jahti skaču u  biserno čisto more.

Deca bogata znanjem oblače se pristojno i poziraju sa peharima i  medaljama osvojenim na olimpijadama znanja i drugim međunarodnim  takmičenjima.

Talentovana učenica Valjevske gimnazije Lenka Živanović među prvima se  na Instagram platformi pridružila grupi iz Srbije „Deca bogata znanjem“.

Lenka godinama osvaja nagrade na republičkim smotrama istraživačkih  talenata Srbije, stipendista je Geteovog kampa. Na svim važnijim  događajima Evropskog parlamenta mladih u svetu, zvanični je fotograf  naše zemlje.

Stranica na Instagramu za nju i mlade entuzijaste iz Srbije prilika je  da na jednom mestu pokažu prave vrednosti koje u sebi nose.

-Meni je bilo bitno da mojim primerom privučem i dosta ljudi koje ja  poznajem zahvaljujuci različitim aktivnostima i da ih uvučem u ovu priču  zato što smatram da je ovo za sve opšte dobro, kaže Lenka, učenica III  razreda filološkog smera.

„Deca bogata znanjem“ ukazuju na pogrešne uzore, zbog kojih su mladima  bliže materijalne od duhovnih vrednosti. Znaju da je sve stvar  propagande.

Profile materijalno bogate dece Lenka izbegava.

-Deca koja se bahato ponašaju po instagram mrežama i ne smaram da je to  moralno bitno za nas decu koja se bave drugim stvarima. Smatram da je  bogatstvo uma najbitnije zato što ono može tokom celog života da se  gradi. A bogatstvo je naravno kao materijalno prolazno i ta deca to nisu  sama zaslužna već su uzela od svojih roditelja. Mi sami ćemo da se  trudimo da gradimo svoju priču i da potpuno gradimo svoju budućnost,  naglašava Lenka  U promociji znanja a ne bogatstva, talentovanoj deci na Instagram  platformi, kao administratori, pomažu i roditelji.

Profil je osnovan u Srbiji a svi se nadaju da će privući znanjem bogatu  decu iz regiona Evrope i drugih delova sveta i da će prave vrednosti  zameniti one koje nisu za ponos.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.