Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

UBSKI SIR I KAJMAK U RUSIJI I EVROPI

4.141

Ubska mlekara, jedna od najsavremenijih u Srbiji, dnevno preradi oko 100 tona mleka za potrebe domaćeg a od ove godine i za strana tržišta. U  Rusiju izozi sirne namaze a sir i kajmak u Nemačku i Švajcarsku.

Ubska mlekara sa robnom markom „Dr Milk“ nosilac je privrednog razvoja  Tamnave.

U malom Ubu, Milan Blizanjac imao je 8 miliona evra, za veliku mlekaru.

Doveo je i stručnjake za mlečne proizvode iz Šapca.

U pitomoj Tamnavi, Kolubari i Posavini ali i Vojvodini obezbeđuju 100  tona sirovog mleka za dnevnu preradu. Tako je Ubska mlekara sa najmodernijom opremom u Srbiji za kratko vreme  osvojila domaće tržište.

-Za nas radnike izuzetno su dobri uslovi rada. Posebno se pridaje  pažnja higijeni i bezbednosti proizvoda, kaže Milan Milaković, radnik.

Ubska mlekara ima sve najviše standarde za bezbednost hrane. Dobila je  evropski i ruski izvozni broj. Mogla je onda ove godine da otpočne sa  izvozom sira, kajmaka i sirnih namaza.

-To su pre svega tržišta Rusije za koja izvozimo već od januara 2019.

Možemo reći da je to sad količina od blizu 18o tona mesečnog izvoza  sirnih namaza. Mlekara se sprema i za izvoz na tržišta Evropske unije.

Nešto smo već robe plasirali na tržište Nemačke i Švajcarske, a da bi se  to ostvarilo neophodno je da mlekara poseduje sve ove standarde i da  misli na bezbednost hrane i svojih potrošača, naglašava Milan Car,  komercijalni direktor.

Ubska mlekara sa robnom markom „Dr Milk“ u novom pogonu počinje  proizvodnju feta sira. Imaju siguran plasman na domaće i tržište Rusije.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.