Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

TEO PUNI DIVČIBARE

3.792

Luksuzan hotel „Crni vrh“ na Divčibarama otvoren je za posetioce. Posle 20 godina Divčibare imaju turistički objekat koji će značajno doprineti  daljem razvoju ovog planinskog centra, najbližeg Beogradu. Svoj kapital  uložila je porodica našeg proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića.

Teodosići su za manje od dve godine izgradili kompleks hotela „Crni  vrh“. Za to vreme, iako su očekivali, na Divčibarama nije izgrađena  kanalizaciona a ni nova vodovodna mreža.

Dva čoveka prisutna na otvaranju hotela, predsednik Srbije Aleksandar  Vučić i ministar turizma Rasim Ljajić, dala su im nadu da će Divčibare  uz pomoć  države postati moderan planinski centar na koji će dolaziti  znatno veći broj turista.

Sa 10 milona evra Srbija će učestvovati u izgradnji vodovodne i  kanalizacione mreže, sportskih terena i modernizaciji puta od Krčmara do  Divčibara.

Srbija želi da Divčibare od izletničke i destinacije za rekreativni  turizam postane važna destinacija i za sportski turizam.

Na više od 2 hektara, luksuzan hotel sa 4 zvezdice, prostire se na 3  nivoa i raspolaže sa 111 smeštajnih jedinica. Ima kongresnu salu, velnes  i spa centar, zatvoren bazen. Porodica Teodosić u njega je do sada uložila blizu 8 miliona evra.

Sportska dvorana pored hotela  gradi se po FIBA standardima. U  kompleksu je i 5 sportskih terena, koji će biti završeni na proleće.

Država je prepoznala Divčibare kao fantasično mesto za razvoj turizma i  pomogla investitoru u subvencijama. Hotel „Crni vrh“ obogatiće  turističku ponudu Divčibara i doprineti daljem razvoju tog dela zapadne  Srbije. Nagoveštava to i prisustvo na otvaranju hotela tvaranju hotela  veliki broj sportista i sportskih radnika, poznatih privrednika i javnih  ličnosti.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.