Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

JUTARNJI PROGRAM TV VA PLUS ZA ŽIVOTNE TEME VALJEVACA

2.821

Svakog radnog jutra od 9 do 10 časova jutarnji program uživo TV VA PLUS posvećen je životnim temama Valjevaca. Nema politike pa gosti pričaju o gradskim aktuelnostima, o lepim i zanimljivim dešavanjima u gradu. Gledaocima se to dopada a vole da čuju i vide šta to svakog jutra ima novo u njihovom kraju.

Televizija VA plus jedina u gradu na Kolubari ima jutarnji program. Smenjuju se sagovornici, reporteri se javljaju uživo sa lica mesta a beleže i zanimljive reportaže sa terena. Televizija ima najsavremeniju opremu, pa se i po tome izdvaja ne samo u Valjevu već i u Srbiji.

– Kada smo pre pet godina počinjali sa radom predložila sam da u programskoj šemi obavezno imamo i jutarnji program, po čemu bi treabalo da budemo prepoznatlji u gradu. U redakciji su bili skeptični, nisu bili sigurni možemo li trajati na duže s obzirom na to da nas nije bilo mnogo. Nije nam baš lako ali ispostavilo se da sam bila u pravu. Izdržali smo i trajemo, objašnjava Branka Jevtić, direktorka televizije.

U manjim gradovima kao što je Valjevo nije lako svakog jutra imati interesantne teme. U TV VA PLUS se trude da budu aktuelni i zadrže pažnju sugrađana. Imaju poverenje sagovornika koji im pomažu da traju godinama i budu sve gledaniji. Naročito u vanrednim okolnostima, kakve su poslednjih meseci.

– Za pet godina imali smo najmanje hiljadu i po gostiju u jutarnjem programu. Niko nas do sada nije odbio, ljudi rado dolaze, imaju razumevanja da to što radimo je od interesa za sve. U prvom planu su nam gradske teme iz Valjeva ali imamo i vesti i goste iz ostalih opština Kolubarskog okruga, naglašava Predrag Lučić, glavni i odgovorni urednik.

Ne samo jutarnji, već celodnevni televizijski program pripremaju 4 novinara i 2 radnika u produkciji. Neki od njih dobro su ispekli zanat radeći kao honorarni saradnici u nekadašnjem lokalnom programu RTS-a.

– U dopisništvu RTS-a u Valjevu sam radio najpre kao asistent a onda sam bio snimatelj. Ovde radim više poslova. Snimatelj sam, montažer, kamerman, realizator a pripremam i naš sajt. Posla ima mnogo ali kad ga radiš iz ljubavi onda ništa nije teško, priča Ivan Radojević, ključni čovek produkcije.

Televizija VA PLUS najmlađa je u gradu na Kolubari. Po jutarnjem programu prepoznatljiva je u gradu. Sa najnovijim gradskim vestima mnogim Valjevcima jutra počinju uz ovu televiziju i zato je ona dobro gledana.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.