Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

KOLUBARA OMNI DOM ZA STARE NAJMODERNIJI U SRBIJI

5.640

Na levoj obali Kolubare posle samo četiri meseca gradnje nikla je zgrada budućeg Kolubara Omni doma za stare. Prvi stanari biće useljeni početkom jula. U pitanju je, kako navodi investitor Teodosije Krstić, vlasnik kompanije INGRAP OMNI, najmoderniji objekat za stara lica u Srbiji. Obišao je staračke domove u nekoliko evropskih zemalja a najviše mu se svideo nemački model, po kojem gradi objekat u Valjevu.

– U stanje staračkih domova u Srbiji uverio sam se tražeći pogodan smeštaj za svoje roditelje. Nisam pronašao ni približne uslove kakve sam želeo. Zato sam odlučio da napravim starački dom po najsavremenijim evropskim standardima, na radost korisnika, Ingrap omnija, grada Valjeva i države Srbije. Ubeđen sam da će se početkom jula u takv starački dom svi uveriti. Radujem se što će posle mnogo godina Valjevo dobiti objekat ove namene, kakav sigurno zaslužuje, kaže Teodosije Krstić, jedan od najuspešnijih valjevskih privrednika.

 

 

Omni dom za stare pored pedesetak savremeno opremljenih soba od kojih većina gleda na Kolubaru, imaće centralnu i pomoćnu kuhinju, lekarske ordinacije, podzemnu garažu, sportske sale, podno grejanje a plafonsku rashladu. Zanimljivo je da će na celoj krovnoj konstrukciji biti urađena velika terasa- ekološka oaza sa pogledom na grad i Valjevske planine. Posebna važnost pridaje se parternom uređenju. Biće to prostor sa stazama za šetnju, velikom fontanom i malim  parkom.

INGRAP OMNI je imao podršku grada. Pored doma biće otvorena moderna saobraćajnica pa ceo kompleks tako dobija na lepoti i značaju. Pored Kolubare oživeće i pešačka staza.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.