Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

DRŽAVA SE SETILA VALJEVA

2.046

Posle skoro dve decenije pred Valjevom su velike privredne investicije. Gradi se brza saobraćajnica koja će taj grad spojiti sa autoputem a tokom leta biće postavljen kamen temeljac jedne nemačke fabrike. Pregovara se sa još jednim nemačkim investitorom.

Vest da će se ovog leta graditi nemačka fabrika sa 500 zaposlenih, obradovala je i predsednika Srbije. Čestitao je Valjevcima.

U privrednoj zoni grada  dodatno uređuju infrastrukturu- grade saobaćajnicu da spremno dočekaju nemačkog investitora, čije ime ne otkrivaju.

– Najava novih investicija predstavlja sjajne vesti za Valjevo i pre svega posebna zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i celom timu koji je na tome radio  i omogućio nove razvojne šanse za Valjevo. To je upravo ono o čemu smo govorili i prilikom otvaranja radova na izgradnji nove ulice u privrednoj zoni a to je budućnost, investicije i svakako činjenica da ćemo tu privrednu zonu uposliti i našim sugrađanima obezbediti nova radna mesta. Imamo jednog investitora koji je potvrdio dolazak u Valjevo i imamo drugog koji je pokazao ozbiljnu zainteresovanost  i sa kojim smo trenutno u pregovorima.Time da kažem počinje jedno novo poglavlje u životu Valjeva, poručuje gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Dolaskom nemačkih fabrika u Valjevo, grad sa 4400 nezaposlenih, rešiće sve svoje probleme.

Država Valjevcima gradi i brzu saobraćajnicu. Biće duga 18,3 kilometra. Koštaće 158 miliona evra.

– Izgradnja brze saobračćajnice je strateški važan  projekat za grad Valjevo. Značaj je svakako povezivanje sa auto-putem Miloš Veliki odnosno brže i bezbednije  povezivanje i ono što je jako važno to je otvaranje Valjeva ka ostatku Srbije. Najveći značaj svakako je u tome što Valjevo postaje interesantnije za nove investitore, ocenjuje Gojković.

Posle dve decenije privrednog stagniranja, „nova era i novi vek su pred Valjevom“.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.