Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

MIONIČANKAMA KUĆA OD DRŽAVE

1.820

Mionički zemljotres je oštetio i kuću Marijane Jakovljević u Popadiću. Nije bila na listi obnove oštećenih objekata pa je porodica živela u teškim uslovima. Pre šest godina kada je iznenada preminuo njen suprug, Marijana je izgubila svaku nadu za bolji krov na glavom. Ipak država je priskočila u pomoć.

Krov nad glavom koji ne prokišnjava i soba u kojoj će mirno učiti, bile su najveće želje Ivane i Jovane, mioničkih učenica iz Popadica. Posle iznenadne smrti oca, sa samohranom majkom Marijanom šest godina provele su u kući trajno oštećenoj i neuslovnoj za život. San im je ostvaren. Država je obezbedila sredstva za novi stambeni objekat.

-U staroj kući jesmo se mučili, donosili smo vodu sa bunara. Sada nam je puno lakše. Imamo vodu na česmi, započinje priču Ivana.

-Imamo struju, imamo sve uslove za život. Baš nam je lepo i mnogo smo se obradovali novoj kući. I zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli od srca. Kako bi rekla, mnogo nam je bilo teško u staroj kući, nismo imali ni prilaz, nismo imali ništa, ni puta. Sad imamo sve, dodaje Marijana.

Nova kuća Marijane Jakovljević u Popadiću površine je 80 metara kvadratnih. Vladina kancelarija za javna ulaganja, na predlog opštine Mionica, dodelila im je bespovratno 2,5 miliona dinara da izgrade novu kuću.

-Osmesi na njihovim licima, na licima Marijane, Ivane i Jovane, su najbolji pokazatelj da radimo ono što treba, da smo na pravom putu i znamo da ovakvih porodica ima još dosta u našoj zemlji. Zato ćemo raditi na tome da svi oni kojima je pomoć najpotrebnija da dođemo do njih i da im pružimo ono što im je najpotrebnije, kaže Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupni mesečni prihodi Jakovljevića su 21000 dinara. Zato je opština Mionica dodatno pomogla da se opreme dečje sobe. Kuća je sada puna radosti i planova za budućnost.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.