Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

„HRABRI KROJAČ“ ZA VALJEVSKE MALIŠANE

1.236

Lepom dečjom predstavom „Hrabri krojač“, koja obiluje muzikom i šalama, valjevski Centar za kulturu, naredne subote obradovaće najmlađe sugrađane. Dotatni doživljaj za sve mališane biće izvođenje predstave na velikoj sceni što će doprineti dobroj atmosferi  medju decom i glumcima.

„Hrabri krojač“ je zanimljiva, šaljiva priča. Sve se dešava u maloj krojačkoj radnji u kojoj su dva krojača ispričala divnu i poučnu priču. Za likove su maštovito koristili nekoliko metara platna , po neko dugme, dva šarena klupka, ofingere i mnoge druge stvari  koje se mogu naći u krojačkoj radnji.

Edukativni karakter predstave ogleda se u stavljanju akcenta  na poštovanje, strpljenje, dobrotu  i hrabrost. Deca će primetiti da nije lako postati heroj i da je za to potrebno više od lepo skrojenog odela i plašta. Predstava pokazuje kako se svaki konflikt može mirno prevazići i kako se silom ništa dobro ne postiže.

Interaktivna predstava zahteva od dece pažnju a glumci traže pomoć za rešavanje nedoumica koje se nameću tokom predstave. Predstava se bavi tolerancijom i promoviše prihvatanje različitosti. Muzika i stalne šale prilagođene su uzrastu dece.

U Centru za kulturu,  u produkciji Maximus Art, „Hrabri krojač“ igra se u subotu u podne kada se i kupuju karte. U ulozi Lili Karner je Milena Martić a Pjer de Klupka glumiće Željko Aleksić.

U okviru „Dečje pozorišne zime“, valjevski Centar za kulturu obezbedio je još dve predstave: 19. februara je „Veštica Dobrila, dobra, slatka, mila“ a 27. februara su „Veseli mornari“.

S.L.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.