Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

NEMAČKE VAGE U VALJEVU

1.542

Postavljanjem kamena temeljca u novoj industrijskoj zoni Valjeva počela je izgradnja nemačke fabrike Bizerba za proizvodnju vaga i aparata za sečenje. Vrednost investicije veličine 11000 metara kvadratnih je 33 miliona evra. Nemački investitor zaposliće više od 300 radnika. Fabrika će krajem godine početi proizvodnju i izvoz vaga na svetsko tržište.

Vlasnik Bizerbe  Andreas Kraut obećava fabriku sa najsavremenijom tehnologijom i prosečne plate od 1100 evra. Zadovoljan je partnerstvom sa državom Srbijom i lokalnom samoupravom.  Srbija im je interesantna za ulanje jer predstavlja „region u fazi rasta“ što im omogućava da se približe svojim kupcima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje da je početak gradnje Bizerbe veliki dan za Srbiju i Valjevo jer označava novu eru razvoja. Nemci donose najprecizniju tehnologiju. Zaposliće visoko plaćene inženjere a dobre plate imaće i radnici. Uveren je da će fabrika u Valjevu biti biser u mnoštvu kompanija koje širom sveta ima Bizerba a Valjevo i Srbija druga kuća nemačkog investitora.

LA.R.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.