Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

SA VALJEVCIMA SVUDA ČAST

Seoba Šarenice

2.891

Gotovo sva poznanstva Žike Nikolića sa Valjevcima povezana su sa valjevskim Dopisništvom RTS-a. Tu je, sa puno poverenja, pravljen izbor sagovornika i tema.

-Uspešnu saradnju započeli smo pre 30-ak godina kada sam bio urednik Jutarnjeg programa a nastavili u mojoj Šarenici. U valjevskom Dopisništvu imao sam uvek sigurnu podršku pa i onda kada je trebalo reagovati sad za sad, seca se Zika.

Jedno vreme po zelji direktora Tijanića svaki dan vodio je i uredjivao emisiju „Ovo je Srbija“. I tada je imao sigurnu podršku iz Valjeva.

-Šarenica je stalno bila otvorena za Valjevo i Valjevce. Ne samo zato sto smo ja i Laza, sef Dopisnistva, stari drugari i sto je moja supruga Zorana poreklom iz Podgorine, vec zbog toga sto su price bile lepe i zanimljive i doprinosile velikoj gledanosti emisije. Mica Orlovic, kao veliki Valjevac, sve je prepustao nama , radujuci se zajednickim druzenjima, naglasaava Žika.

Dodaje da su u Valjevu sami napravili mobilni link pre 20 godina i direktno se u Sarenicu ukljucivali sa raznih mesta iz grada. Tek kasnije, cela Sarenica je isla direktno iz Valjeva, Brankovine,Divcibara.

-Moja naklonjenost Valjevu nece izostati ni prelaskom na Televiziju „Pink“. Valjevo je moderan grad sa lepim trgovima i starim Tesnjarom. Grad mudrih ljudi i dobrog duha- zapaza Zika.

Žali što će njegovim odlaskom na „Pink“ prestati saradnja sa valjevskim Dopisništvom RTS-a. „Pink“ ima svoje dopisnike u Srbiji pa i Valjevu, i oni će sada praviti priče za „Šarenicu“.

LA.R.

Komentari su zatvoreni