Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ROĐENDANSKA ŽURKA NAJSTARIJE VALJEVKE U DOMU „KOLUBARA OMNI“ PREMIUM

1.441

„Posle 59 godina provedenih u Americi vratila sam se da poslednje dane lepog života provedem u Valjevu i to u Domu za stare „Kolubara Omni“ Premium gde imam izvanredne uslove boravka, sa ljubaznim i dragim osobljem i korisnicima udobnog smeštaja. Razmišljala sam gde da me familija sahrani. U Čikagu ili  Beogradu  gde su grobovi mojih roditelja i predaka a onda sam odjednom poželela da to bude Valjevo, u kojem sam provela detinjstvo, zavolela ljude, lepote ovog kraja i osećala se ponosnom Valjevkom što potičem iz zavičaja Nenadovića, Desanke Maksimović, vladike Nikolaja, Milovana Glišića i drugih valjevskih velikana. U Valjevu sam imala svoju fotografsku radnju i bila majstor fotografije u ono vreme.“

Priča je Kosare Savkić Antić, najstarije Valjevke koja je žurkom u Domu za stare „Kolubara Omni“ Premium obeležila 102. rođendan. Specijalno iz Amerike došli su joj na slavlje kćerka i unuk. Bili su brojni prijatelji iz Valjeva i Beograda. Uživala je Kosara na svojoj žurci, veselila se uz  muzičare sa Baira i bila obradovana programom dece iz vrtića „Pinokio“.

Godine čine svoje pa baka Kosara slabije čuje i teško se sama kreće. Ali, ona je dobrog zdravlja, i dalje nasmejana i dobro raspoložena. Reći će u šali, da je u domu stekla više prijatelja za nekoliko meseci nego svih godina u Americi.

„Nisam se nadala da ću doživeti sve ove godine. Možda je u mom slučaju  tajna dugog života u velikom radu i stalnom osmehu. Mladi treba da rade, da budu raspoloženi i radosni. Moj život je bio lep u Valjevu ali i u Austriji, Egiptu i naravno u Americi. Imala sam četiri muža. Iz ljubavi, inata, interesa i humanih razloga“,  pričala je dobro raspoložena Kosara.

Da ovaj po svemu jedinstven događaj protekne u dobroj atmosferi i ostane dugo pamćen, potrudili su se čelni ljudi doma za stare i kompanije „Ingrap Omni“.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.