Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

MIONICA U ZNAKU MIŠIĆEVIH DANA

4.359

U Mionici je sve spremno za  „Mišićeve dane“, manifestaciju koju svakog  leta Mioničani organizuju u čast slavnog vojskovođe vojvode Živojina  Mišića. Ove godine „Mišićevi dani“ koji će trajati osam dana, svečano će  biti otvoreni 14. jula.

-Za tu priliku pripremljen je poseban program. Posle polaganja venaca  na vojvodin spomenik i obilaska njegove rodne kuće u Struganiku, u  zgradi opštine i Kulturnom centru biće otvorena velika retrospektivna  izložba našeg poznatog umetnika iz Francuske, Slobodana Jevtića Pulike  na kojoj će se autor predstaviti savremenim istraživanjima u slikarstvu  „Odjek u svemiru“. Prigodnu besedu na letnjoj sceni pred spomenikom  vojvode imaće predsednik opštine Boban Janković, koji će i uručiti  Plakete najboljim pripadnicima vojske Srbije. Nastupiće tada Lena  Kovačević i glumci Narodnog pozorišta Lepomir Ivković i Boško Puletić u  ulogama „slavnih vojvoda Mišića i Stepe“. Sa velikim iščekivanjem na  kraju te večeri je koncert hora „Viva vox“, naglašava Vesna Đujic,  predsednica Koordinacionog odbora „Mišićevih dana“.

Mioničani će sutradan videti pretpremijeru filma „Kad narandza u Slance  dođe“, dečji maskenbal na kojem će gostovati glumica Mina Lazarević a na  krosu će pozdraviti promoterku Oliveru Jevtić.

Trećeg dana je koncert grupe „Legende“ a četvrtog benda „Rubato“ kada  je na programu i predstaava  „Tamo daleko na ostrvu spasa“.

Književno veče „Kad zvona zaneme“,  sutradan biće u znaku  Vlade Arsića  a iste večeri je koncert „Amadeus benda“.

Šestog dana je pop-rok koncert grupe „Demode“ a sedmog,u petak, je  žurka „Zvezda granda“.

„Mišićevi dani“ biće zatvoreni u subotu, 21. jula, večernjim koncertom  Marije Šerifović pred spomenikom slavnog vojvode, velikim vatrometom.

-Svi su programi izuzetnih vrednosti i očekujemo da naši sugrađani i  gosti, uživaju na manifestaciji. Ukoliko kiša pokvari neki od sadržaja  na otvorenom prostoru pred spomenikom vojvode Mišića, biće spremna  velika sala Kulturnog centra, objašnjava Čedomir Milivojević, direktor  mioničke kulturne institucije.

Mioničani očekuju da će u periodu dok traje manifestacija, posle mnogo  godina, svečano biti otvorena njihova hala sportova.

Očekuju veliki broj gostiju kao i visoke državne zvaničnike.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.