Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

NALED VISOKO NAGRADIO MIONIČKE REFORME

3.057

Učenici Tamara Jovanović i Lazar Živanović bili su među 300 polaznika  kurseva koje je besplatno organizovao mionički centar za obrazovanje i  razvoj.

Kursevi stranih jezika, programiranja, informatike, fotografije, plesa,  novina su u Mionici pa je za mlade sada privilegija da kvalitetno žive u  malom mestu i razvijaju svoje potencijale.

-Ja sam na primer pohađao baš kurs fotografije i to je stvarno jedno  novo iskustvo i prijatno. Čak smo za kraj dobili sertifikate, kaže Lazar  Živanović.

-Išla sam na nemački jezik. Odlučila sam da ga pohađam zato što ga mi  nemamo u redovnoj nastavi. I Mionica ima zaista dosta kurseva besplatnih  što naravno znači mladima i smanjuje troškove roditeljima. Pruža  mogućnost da nauče nešto novo i što će im služiti naravno. Na primer  nemački jezik može da služi u Evropi dosta- primećuje Tamara Jovanović.

Naled je u akciji „Šampioni lokalnog razvoja“ sprovedenoj zajedno sa  Razvojnom agencijom Srbije, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu  samoupravu i Radio-televizijom Srbije, prepoznao reforme mioničke  administracije koje su unapredile kvalitet života u lokalnoj samoupravi  i nivo usluga prema građanima.

Opštini Mionica pripala je titula vicešampiona u kategoriji „Servis  građana“.

-Opština Mionica je na jedan poseban način unapredila odnos sa  građanima. Titulu vicešampiona koju dodeljuje Naled smo dobili u oblasti  „Servis građana“ na osnovu programa Centra za obrazovanje i razvoj  Mionica. Jedan od osnovnih zadataka centra je da svi ljudi koji žive u  Mionici stiču znanja koja se mogu steći u đačkim klupama ali i ona  znanja koja stiču van njih. To su sva ona znanja i veštine koje su  potrebne svim građanima za život, objašnjava Boban Janković predsednik  opštine Mionica.

Mionički centar za obrazovanje i razvoj osnovan je pre dve godine. Od  1. oktobra ponudiće i nove besplatne sadržaje za neformalno obrazovanje  i razvoj građana.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.