Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

UBLJANIN USPEŠAN NA VRAČARU

3.670

Gospodstveno kako im to i priliči, obeležili su Dan opštine Vračarci. A  Ubljanin, prof. dr Milan Nedeljković, naš poznati kardiohirurg,  predsednik je opštine Vračar.

Po onome što se čulo u prigodnoj besedi, prof. dr Nedeljković se  odlično snašao i u političkoj ulozi i za dve godine koliko je  predsednik, opština Vračar je napravila veliki iskorak napred, ponajviše  brinući o najmlađim stanovnicima.

-Kao što je na Vračaru teško naći mesto za parking tako je bilo  problema sa smeštajem dece u vrtiće. Aneks zgrade opštine od 700  kvadrata ustupili smo obdaništu i obezbedili sneštaj za 300 mališana. U  jednoj osnovnoj školi pronašli smo još 100 mesta za potrebe dečjeg  vrtića i tako rešili veliki problem na Vračaru. Renovirali smo i dve  osnovne škole, potom sportsko-rekreativni i obrazovni centar za mlade.

Nismo zapostavili ni najstarije sugrađane pa smo uredili klub penzionera  sa 360 kvadrata korisnog prostora i lepim prostranim dvorištem, pravom  zelenom oazom za najstarije Beograđane. Počinjemo i gradnju sportske  dvorane i otvorenog olimpijskog bazena, jer Vračarci žele takav sportski  objekat na svojoj teritoriji, ističe prof. dr Milan Nedeljković,  predsednik opštine Vračar.

Za svaku pohvalu je pomoć opštine na sređivanju fasada. Na 75 zgrada  koje su pod posebnom zaštitom i na još 25 koje su bile ruglo grada,  umivene su fasade i Vračar sada izzgleda znatno lepše i uređenije.

Uređivali su i stare, arhitektonski vredne ulaze u zgrade i naravno  gradske ulice.

Vodila se briga od najmalđeg do nastarijeg Vračarca, rečeno je na  svečanoj sednici skupštine.

Među visokim zvanicama, predstavnicima Vlade Srbije i Grada Beograda,  bilo je i Valjevaca. Posebno je pozdravljen prof.dr Mihailo Jokić,  narodni poslanik kao i Života Ćosić, nekadašnji ministar industrije i  direktor Krušik-akumulatora.

Opština i policija godinama imaju odličnu saradnju na Vračaru, a  posebno ove godine. Bio je to dobar razlog da se među retkima,  društvenim priznanjem nagradi Policijska stanica Vračar koju predvodi  načelnik Dragan Pantić.

Predsednik opštine Vračar dr Milan Nedeljković, kardiohirurg Kliničkog  centra Srbije redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu a pre  nekoliko godina proglašen je za prvog počasnog građanina Uba.

Pod njegovim nadzorom oformljena je Anglio sala u Valjevskoj bolnici a  on je jedan od najvećih stručnjaka u Evropi za ugradnju stentova.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.