Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

BRZIM TRAKAMA NAKNADNO DO KORIDORA

2.407

Da nije bilo nekvalitetnih radova na deonici od Uba do Lajkovca, dugoj 12,5 kilometara, sa kojom je i započeta izgradnja auto-puta, Koridor 11  od Obrenovca do Čačka mogao je znatno ranije biti pušten u saobraćaj.

Iznova je urađeno 2,5 kilometra auto-puta. Radovi su izvođeni i noću da  bi Koridor ovog leta bio spreman za otvaranje. A biće, kako je  najavljeno 18. avgusta ove godine.

U valjevskom kraju građani sa nestrpljenjem očekuju otvaranje auto-puta  On je od ogromnog značaja za razvoj Kolubarskog regiona, ocenjuju  čelnici lokalnih samouprava, privrednici, turistički radnici.

-Mnogi privrednici iz našeg kraja bili su angažovani na izgradnji puta.

„Iva agrar“ je na primer bila isporučilac kamena. Put će sada značiti  dobru komunikaciju sa Beogradom, Novim Sadom i Vojvodinom. Lakše ćemo  plasirati svoju robu i imati bolju komunikaciju sa svim kupcima i  dobavljačima, kaže Radiša Mitrović, zamenik direktora „Iva agrara“.

-Novim autoputem gosti će u ljiška seoska turistička domaćinstva  dolaziti za 40 minuta iz Beograda i za manje od od pola sata iz Čačka. I  poljoprivredna domaćinstva će svoje proizvode prodavati i brže i lakše  na novim, milionskim tržištima, ističe Vladimir Ivanović, direktor  Turističke organizacije Ljig.

-Koridor 11 je najvažniji infrastrukturni projekat za zapadnu Srbiju,  Šumadiju i Pomoravlje, od raspada Jugoslavije pa do danas. Završetak  puta M-4 sa četiri trake iduće godine koji povezuje Valjevo sa Koridorom  11, je san svih generacija u poslednjih nekoliko decenija. Sa brzom  komunikacijom prema Beogradu i drugim velikim srpskim gradovima, u  Valjevu očekujemo ozbiljne investitore u narednoim periodu- naglašava dr  Slobodan Gvvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Posebna važnost auto-puta od Obrenovca do Čačka biće u znatno  bezbednijem saobraćaju jer zaobilazi Ibarsku magistralu.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.