Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

JADAR OPET POPLAVIO OSEČINU

2.185

Sve kuće pored Jadra u Osečini opet su poplavljene. Nije dovoljno shvaćena opasnost od reke, korito kroz varoš nije regulisano i onda nije uspela odbrana džakovima od peska. Građani su se i ovog puta našli u nevolji. A može li biti veća kada su im kuće i dvorišta puna vode.

Više od 150 kuća je poplavio Jadar. U opštini su proglasili vanrednu situaciju. Brzo su organizovali komunalne službe i civilnu zaštitu da pomognu svima kako ih nabujala reka ne bi poplavila. A Jadar je još jednom bio neumoljiv. Izlio se celom dužinom kroz Podgorinu i pored kuća u Osečini poplavio na stotine hektara oranica i bašta.

Obećavali su u sličnim situacijama Podgorcima pomoć države u brzom regulisanju korita Jadra kroz celu Osečinu. Jedne noći sa dalekog puta, pravo sa aeropdroma u poplavljenu Osečinu stigao je jedan od prethodnih presdsednika Srbije i bez mnogo razmišljanja poručio da se u Podgorini moraju regulisati rečni vodotokovi koji predstavljaju veliku opasnost za građane.

Osečina je mala i bez države dugo još ne može rešiti svoj najveći problem. Sada je konačno vreme da se sa reči pređe na konkretan posao kako Jadar opet ne bi plavio kuće i plodne oranice.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.