Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

GRADONAČELNIK POD SREĆNOM ZVEZDOM

2.339

Pre pola godine ugledni valjevski političar mi je rekao da je novi gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković rođen pod srećnom zvezdom. Treba da bude  samo dobar a država će mu pomoći da postane najuspešniji gradonačelnik Valjeva. Država će uraditi brzu saobraćajnicu i grad povezati sa auto-putem, dovešće gasovod, nove strane investitore, razviće Divčibare u moderan planinski centar.

Sada vidim da je ugledni političar imao dobra predviđanja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći radove na bzoj saobraćajnici koja će grad povezati sa auto-putem, poručio je da će ona biti završena godinu dana pre roka, do kraja 2022. godine. Najavio je i nova velika državna ulaganja i potpuno novi životni standard u Valjevu. Sve sto nije rađeno decenijama biće urađeno u naredne tri godine. Obećao je infrastrukturne i privredne investicije od značaja za opstanak grada, njegoiv razvoj, život i budućnost.

Centralni gasovod stići će u Valjevo. U gasifikaciju grada  biće uloženo 45 miliona evra. Planirana je kanalizaciona mreža sa tri pogona za prečišćavanje otpadnih voda. Država će obezbediti sredstva za novu halu i rekonstrukciju Valjevske bolnice.

Za dvadesetak dana biće potpisan ugovor o izgradnji fabrike sa uglednom nemačkom kompanijom. Zapošljavaće 500 radnika sa prosečnom platom od 1000 evra. Postoji mogućnost o skoroj gradnji još jedne velike fabrike takođe nemačkog investitora. Početkom narednog meseca počinje modernizacija puta Krčmar- Divčibare i svih planiranih infrastrukturnih objekata na toj planini koja treba da postane biser turističke ponude Srbije.

Nezvanično saznajem da će Valjevo posle mnogo godina rešiti i problem gradske deponije i Doma za stare, opet uz pomoć države. Ostaje međutim muka sa aero zagađenjem grada, koji se mora rešavati u paketu sa državnim investicijama u Valjevu. Hoće li onda i drugi Valjevci reći da je stvarno gradonačelnik Valjeva rođen pod srećnom zvezdom?

LA.R.

 

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.