Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

U „SRPSKOM HOLIVUDU“ 70 UBSKIH GLUMACA

1.351

Prvak ubskog pozorišta „Raša Plaović“ i njegov direktor Vlada Tadić jedan je od onih Ubljana koji se posebno raduje snimanju filmova i televizijskih serija na teritoriji Uba. Po svemu onome što se u filmskoj produkciji u poslednje vreme dešava u njegovom gradu, slaže se sa stavom da je Ub na neki način „Srpski Holivud“.

Vlada odmah stavlja do znanja da bi bilo nepravedno ne reći da je predsednik opštine Darko Glišić najviše zaslužan što se Ub visoko našao na klulurnoj mapi Srbije.  Otvorio je širom kulturna  vrata grada  i pružio sve uslove filmskoj produkciji Srbije.

– Da je tako, najbolja potvrda je da se i treća serija „Kamiondžija“ snima na Ubu. „Branilac“ je u drugoj sezoni. Film i serija „Oluja“ takođe su snimani na našem području.  Ub nema  „Tešnjar“ ali ima lepe seoske pejzaže, ima prelepu crkvu, akva-parkove, fazaneriju, jezero u Paljuvima.  Atraktivne su i lokacije sportskog centra „Školarac“ i jezera u Bogdanovcima.  Uz sve to, Ub ima dva moderna hotela i  2 motela a zahvaljujući auto-putu „Miloš Veliki“ sada je nadomak Beograda. Sve to doprinosi da budemo veoma interesantni kao područje za snimanje filmova i serija. Ne samo po sportskom,  već sada i po jedom  novom, filmskom imidžu prepoznatljiv je Ub, kaže Vlada Tadić.

On je pozorišni glumac ali zahvaljujući producentskim kućama koje snimaju u Ubu ima priliku da se oproba u filmovima i tv serijama.

-Priliku da pokažu svoj talenat imaju i drugi glumci amaterskog pozorišta „Raša Plaović“. Do sada je u ‚projektima učestvovalo 70 naših glumaca. Svima nam znači pojavljivanje na  velikom platnu i na tv ekranima a iskustva sa snimanja i druženja sa našim najpoznatijim glumcima su dragocena. To je ujedno i veliko poverenje našem pozorištu. I afirmacija za dalji rad.  Naše predstave „Davitelj“ i „Bajka o pozorištu“ na  letnjoj su sceni beogradskog pozorišta „Teatrijum“. Dodatno je važno što su u Ubu  priliku da zaigraju u filmovima i serijama dobili i glumci valjevskog pozorišta „Abrašević“, obašnjava Vlada Tadić.

Građani se raduju  što je Ub postao centar filmske produkcije. Drago im je što gledaoci širom sveta prepoznaju lepe predele Uba i Tamnave  i što glumci doprinose izuzetnoj atmosferi u njihovom gradu tokom snimanja filmova i tv serija.

LA.R.

fotografije: L.R,  V.T,  D. R, Arhiva „Kamiondžija“

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.