Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

PREDIVNA ATMOSFERA U OMNI DOMU

1.236

Da 8.marta na Dan žena bude predivna atmosfera u Domu za stare „Kolubara Omni Premium“ lično se potrudio prvi čovek kompanije Teodosije Krstić. Sve dame dobile su cveće a za sve korisnike doma priređen je svečani ručak. Za dobro raspoloženje bio je zadužen jedan od valjevskih orkestara.

Pevale su se pesme po želji dama a neke su i zaigrale „Moravac“, „Užičko kolo“, „Kolubarski vez“…Poručile su da njihovi domovi nisu „na prodaju“, da su kuće „njihova dedovina“, prisetile se „Šumadije rodnog kraja svog“, podržale Srbiju da „nije mala“ i dozvolile Željku Mićiću, ratnom vojnom invalidu u kolicima, koji je sa niima u domu, da „zamaršira sa kralja Petra gardom“.

Dve dame posebno su bile raspoložene: Kosara Savkić Antić koja ima 102 godine a iz Čikaga je došla u Omni  i  Dragica Milosavljević, nekada naša konzularka u Nemačkoj. Za fer plej među starima, za svaki slučaj iako nije bilo potrebe,  bio je zadužen Božidar Cvetić, u svoje vreme bokserski šampion Jugoslavije u teškoj kategoriji, jedan od 50-ak korisnika doma Omni.

Teodosije Krstić ceo radni dan posvetio je korisnicima i zaposlenima u domu za stare, posebno damama. Želeo je da im 8. mart ostane u sećanju po predivnoj atmosferi. Veselio se i pevao zajedno sa njima i igrao narodna kola.

Gazda Krle je obećao da će takvih susreta biti još tokom godine, da će im organizovati izlete do valjevskih manastira, obližnjih istorijskih mesta i priređivati ručkove u prirodnom ambijentu. Primedbi na usluge u domu nije bilo pa je utoliko atmosfera bila opuštenija i veselija.

LA.R.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.