Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

LEGAT MIĆE ORLOVIĆA U POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI

3.356

Naš proslavljeni voditelj, novinar i urednik, Miloje Mića Orlović,  simbol srpke državne televizije, pripada slavnoj generaciji valjevskih  gimnazijalaca ali je Poljoprivrednu školu u Valjevu, kako su godine  prolazile, najviše voleo i o njoj je stalno pričao. Njegov otac Sekula  radio je u toj školi a u njenom krugu u jednoj od zgrada dobio je stan.

Sa Sekulom, majkom Stanom i starijim bratom Draganom, Mića Orlović je  odrastao u krugu Poljoprivredne  škole. Svoje roditelje često je  obilazio a posebno je bio vezan za majku Stanu koja je doživela duboku  starost. Dolazeći u Valjevo kod svojih roditelja rado je svraćao u  Poljoprivrednu školu, na čašicu razgovora sa direktorima i nastavnicima.

Mića Orlović je umro 13. februara 2013. godine. Njegova supruga  Ljiljana želela je da vrednu kolekciju Mićinih knjiga pokloni baš  Poljoprivrednoj školi u Valjevu. U školskoj upravi rado su prihvatili  knjige i formirali su legat Miće Orlovića.

-Lična biblioteka  legendarnog voditelja i novinara Miće Orlovića za  našu školu je čast i ponos. Vredne knjige koje su sada u kolekciji naše  školske biblioteke govore o bogatoj i svestranoj ličnosti najpoznatijeg  televizijskog voditelja na ovim prostorima. Zahvalni smo njegovoj  supruzi što nam je ustupila legat, naglašava Milan Gajić, direktor  Poljoprivredne škole.

Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole

Legat Miće Orlovića sačuvaće trajno sećanje na njega i njegovu porodicu  koja je godinama bila čvrsto vezana za Poljoprivrednu školu.

Kao što je Mića uvek bio zapažen prilikom dolaska u školski krug tako  je sada i njegov legat uočljiv u školskoj biblioteci jedne od najboljih  srednjih škola u Srbiji.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.