Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

UB ZBRINJAVA IZBEGLIČKE PORODICE

2.562

U Ubu je počela gradnja 20 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i  Hercegovine i Hrvatske.

Sredstva su obeđedjena iz fonda Regionalnog stambenog programa u  Stbiji.

Izgradnjom 2o stanova trajno će biti rešen stambeni problem  najugroženijih izbegličkih porodica sa prebivalištem u Ubu. Simboličnim  postavljanjem  kamena temeljca za nove stanove, Srbija i na Ubu pokazuje  solidarnost i razumevanje prema raseljenim licima.

-Imam troje dece. Do sada nismo imali rešeno stambeno pitanje. Od 95. godine sam ovde. Ovo je nešto sto smo dugo čekali i sada sam srećna. Ovo  je veliko rešenje za mene i porodicu, naglašava Milana Nikolić,  izbeglica iz Gline.

Podprojektom 5, Regionalnog stambenog programa izdvojena su 52 miliona  evra za izgradnju izbeglilkih  stanova. Međunarodnim donacijama  obezbeđeno je 39 miliona evra a sa 13 učestvuje Srbija. Planirana je  izgradnja 1847 stanova. Pored Uba, u toku je  izgradnja stanova za  izbegličke porodice u Zemunu, Novom sadu i Starij Pazovi.

-Sa ponosom istilem da su sve lokalne zajednice u Srbiji, uključujući  i Ub i Kolubarski okrug, bez izuzetka demonstrirale solidarnost i  pomaganje u borbi sa nedaaćama života u izbeglištvu, kao što i danas  pomažu napore za humanom integracijom, ističe Ivica Dačić, prvi  potpredsednik Vlade Srbije.

-Srbija sada postiže dobar napredak u implementaciji. Preko 2000  stambenih jedinica već je predato korisnicima. Cilj je da do kraja 2018. godine bude 38090 završenih stambenih jedinica, kaže Nikolas Bizel,  predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji.

U ubske stanove, izbegličke porodice treba da budu useljene u junu  naredne godine.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.