Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

DECA UŽIVALA U KAMPU JAHANJA NA GRADCU

2.210

Seosko turističko gazdinstvo „Harmonija“ je u kanjonu Gradca. Razlikuje se od drugih po tome što na svom ranču ima Konjički klub „Lastin put“. Najviše dolaze gosti iz Beograda i Novog Sada koji vole konjički sport.

U kampu jahanja ovog leta stotinak dece mađeg uzrasta  iz Srbije steklo je početničke veštine jahanja i još više se zbližilo s konjima. Važna su im bila i iskustva jahanja u grupi sa kojima su ih upoznali vrsni instruktori.

-Ovo je sport kojim mogu da se bave samo deca koja jako vole, koja nadmašuju sebe u svakom trenutku, u svakom koraku koji treba da uče. Mnogo su hrabri zato što vole. To mi je baš, baš ogromna stvar, koja me motiviše da radim sa njima, kaže Tamara Cvijanović Kuran, trener.

Tokom leta organizovane su tri smene u kampu jahanja  na Gradcu. Mali ljubitelji ovog lepog sporta, uz nova saznanja i stečene veštine jahanja vraćali su se svojim kućama puni pozitivne energije.

-Zavolela sam konje od malena. Mnogo mi se sviđaju. I moj deda je imao konje. Oduvek sam želela da jašem. Pre Gradca, godinu dana jašem na beogradskom hipodromu, priča Tesa, članica Konjičkog kluba „Bela griva“.

-Jahanaje volima kao sport i kao neko uživanje, tako da kažem. I meni je jahanje opuštanje a neka obaveza, reći će Nikola iz „Poni kutka“ u Novom Sad

Posebna radost za decu su javni treninzi jahanja koji se u kampu organizuju posle svake smene. Njima prisustvuju njihovi roditelji i gosti kampa.

-Pre dolaska u naš kamp, deca su uglavnom jahala poni konje. Ovde su imali priliku da jašu velike konje. Imamo situaciju da dete od šest godina može normalno da kasa na velikom konju. Sve je to prevelika ljubav i želja i njihova velika hrabrost, objašnjava Aleksandra Zeljković, trener.

Mali ljubitelji jahanja mogli su na ranču na Gradcu da vide polukrvne kasače i konje galopere i saznaju kako se oni pripremaju za velike nastupe. Deca su trenirala na konima koji su završili trkačku karijeru.

-U „Harmoniji“ činimo sve da deca uživaju sa svojim ljubimcima, da ih još više zavole i da savladju osnovne veštine jahanja. U kanjonu nedirnute prirode pripremamo im i zdravu domaću hranu i brinemo o njima kao o svojoj deci, naglašava Mira Spasojević, domaćin kampa.

Na ranču u Gradcu i tokom septebra imaju aktivnosti. Organizuju vikend programe jahanja za decu.

S.L.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.